Riley je prepričan, da bo Goran Dragić ostal v Miamiju

Predsednik Miamija Pat Riley se z Goranom Dragićem še ni pogovarjal o novi pogodbi, a verjame, da bo ostal v klubu.

Objavljeno
27. junij 2015 13.24
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Miami - Predsednik severnoameriškega košarkarskega moštva Miami Heat Pat Riley je izrazil prepričanje, da bodo v klubu hitro našli skupni jezik z Goranom Dragićem in prihodnji mesec podpisali novo pogodbo.

Slovenski organizator igre, ki se je februarja z bratom Zoranom iz Phoenixa preselil k Miamiju, bo izkoristil možnost v pogodbi in z julijem postal prosti igralec, kar mu omogoča podpis zelo donosne pogodbe.

V najboljšem položaju so pri Miamiju, ki mu kot edini lahko ponudijo petletno pogodbo - po poročanju ameriških medijev so za »Gogija« že pripravili petletno pogodbo v višini več kot 80 milijonov dolarjev - zanj pa se zanimajo tudi Los Angeles Lakers in New York Knicks, ki pa lahko z njim sklenejo le štiriletno pogodbo.

Riley je novinarjem povedal, da je v stiku z Goranom Dragićem, vendar nista govorila o podpisu nove pogodbe: »Nič ni bilo diskusij. Trenutno je v Sloveniji z ženo, ki bo rodila čez mesec in pol. Kaj drugega komunikacij razen elektronskih sporočil o zdravju njegove žene ni bilo,« je povedal Riley, ki verjame, da bo tudi starejši izmed bratov Dragić ostal v klubu (Zoran ima veljavno pogodbo do konca naslednje sezone, op. p.): »Prepričan sem, da si želi ostati v našem klubu, to je povedal že ob prestopu iz Phoenixa. Zaveda se, čemu smo se morali odpovedati, da smo ga lahko pripeljali. Želi igrati za ta klub, to mi je povedal na zadnjem sestanku in 1. julija bomo izvedeli.«

Če v Miamiju pričakujejo, da bodo z Goranom Dragićem hitro podpisali novo pogodbo, pa je nekoliko drugače pri nekaterih drugih igralcih. S ponedeljkom se lahko med proste igralce preselita tudi Dwyane Wade in Luol Deng, težave pa se obetajo predvsem pri Wadeu, ki po poročaju ESPN-a želi triletno pogodbo v vrednosti vsaj 45 milijonov dolarjev, Miamijeva ponudba pa je nekoliko nižja.