Salin podaljšal pogodbo z Olimpijo

Finski košarkar Sasu Salin bo še naprej igral za Union Olimpijo, s katero je podpisal dvoletno pogodbo.

Objavljeno
20. junij 2013 12.25
mpi/kosarka krka olimpija
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Iz slovenskega košarkarskega moštva Union Olimpija so sporočili, da so podaljšali sodelovanje s finskim reprezentantom Sasujem Salinom. Ta je danes podpisal novo pogodbo, po kateri bo v Ljubljani ostal do konca sezone 2014/15.

Salin se je Olimpiji pridružil leta 2010 in v Evroligi v povprečju dosegal 6,3 točke, 2,7 skoka in 1,2 podaji na tekmo, v ligi ABA pa 7,5 točke in 3,2 skoka v nekaj več kot 25 minutah igre.

»Izjemno sem vesel, da bom svojo kariero nadaljeval pri Unionu Olimpiji. Kljub nekaterim drugim ponudbam, sem se hitro odločil, da ostanem pri Unionu Olimpiji. V Ljubljani se odlično počutim in občutek imam, da sem košarkarsko napredoval. Všeč mi je pozitivna klima v klubu in dobra organizacija. V naslednjih tednih me čakajo priprave s finsko reprezentanco in potem nastop na Eurobasketu, ki bo prav v Sloveniji. Veselim se izzivov in komaj čakam začetek nove tekmovalne sezone,« je ob podpisu pogodbe dejal Salin.

Njegovo potezo je pozdravil tudi novi trener ljubljanskega moštva Aleš Pipan: »Verjamem, da smo na pravi poti pri sestavi ekipe za sledečo sezono. Sasu Salin je bil pomemben člen v ekipi Uniona Olimpije v zadnjih treh letih in tako bo tudi v prihodnje. Želimo si sestaviti kvalitetno ekipo, ki ne bo poznala izgubljene žoge. Verjamem, da lahko Sasu ob trdem treningu v naslednjih dveh letih še bolj individualno napreduje ter prispeva še več k uspehu ekipe.«

Olimpija v prihodnji sezoni v evropskem pokalu

V taboru Uniona Olimpije je bilo v preteklih dneh zelo pestro, saj so najprej sporočili, da jih je zapustil Jaka Blažič, ki se je preselil k Crveni zvezdi, potrdili so nastopanje v evropskem pokalu, razkrili pa so tudi imenovanje novega pomočnika trenerja Luko Bassina.