Še ena obetavna Hrvatica v Celju

Slovenski košarkarskim prvakinjam se je pridružila še hrvaška mladinska reprezentantka Iva Slonjšak.

Objavljeno
08. september 2015 13.35
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Celje - Slovenske prvakinje, košarkarice Athleta Celja, so močnejše za novo zelo nadebudno igralko. To je 18-letna hrvaška mladinska reprezentantka Iva Slonjšak, ki bo tako pri novem delodajalcu delala družbo rojakinjama in vrstnicama Ivani Dojkić in Andrei Marić.

Obetavna branilka je z Athletom podpisala štiriletno pogodbo, k slovenskim prvakinjam pa se je - podobno kot že Marićeva - preselila iz Trešnjevke 2009, s katero je lani in predlani osvojila zmagovalni lovoriki v kadetski jadranski ligi. Za nameček je bila Slonjšakova četrta najučinkovitejša igralka nedavnega mladinskega evropskega prvenstva v Celju, na tekmo je namreč prispevala po 18,7 točke, 5,2 skoka in tri podaje.

»Z Ivo smo nekako dopolnili letnik 1997. Njenega prihoda smo izjemno veseli, saj gre za še eno zelo talentirano košarkarico. Verjamem, da se bo - podobno kot ostala dekleta - hitro in dobro vklopila v naš program,« je poudaril trener Celjank Damir Grgič, Slonjšakova pa pričakuje »kakovostne treninge, uspešno sezono in osebni napredek.«