Sidro je v tretje vrgel pri Ulmu

MVP finala DP Jaka Klobučar se seli v Nemčijo. Za eno leto v Ulm, ki ga v naslednji sezoni ne bo ne v evroligi.

Objavljeno
28. junij 2014 01.20
Na sliki Jaka Klobučar. Košarka Olimpija proti Krka Novo mesto v Ljubljani, 29. maja 2014
Tanja Volarič, šport
Tanja Volarič, šport
Ljubljana – Ko bo čez dobra dva tedna košarkarska reprezentanca Slovenije začela odštevanje proti svetovnemu prvenstvu v Španiji, bo imel selektor Jure Zdovc eno skrb manj. Od včeraj ima namreč novega delodajalca najbolj koristen igralec letošnjega finala DP Jaka Klobučar, ki se je za eno leto preselil k Ulmu.

Da bo Klobučar po dveh letih in odlični minuli sezoni ponovno poskusil v tujini, potem ko se je ob prvi izkušnji pri Partizanu leta 2010 opekel, saj je bil deležen le skromne minutaže, leto pozneje pa igral za italijanski Ostuni, je bilo jasno, ko se mu je Krka pred tedni skupaj z nizom soigralcev zahvalila za pomoč. Novomeščan, ki te dni uživa zadnje dneve dopusta v Dominikanski republiki, je vseeno presenetil z izborom kluba, ki od jeseni ne bo nastopal niti v evroligi niti evropskem pokalu in je sezono 2013/14 končal kot 6. v Nemčiji.

Na Klobučarja sicer Zdovc resno računa, prav tako naj ne bi bilo večjih zapletov s Klemnom Prepeličem, ki naj bi bil do 16. julija prav tako nared za naporen ritem priprav. Štajerski branilec je moral namreč zaradi poškodbe hrbta odpovedati udeležbo na pripravah reprezentance B, v kateri naj bi skozi niz tekem ujel ritem, ki mu je manjkal v drugem delu sezone pri Banvitu. Prepelič, ki je lani večkrat izrazil nezadovoljstvo, ker ga Božidar Maljković ni uvrstil v moštvo za EP, sicer ta čas še ne ve, kaj je vzrok ponavljajočim se bolečinam v hrbtu, vendar upa, da bo do sredine julija nared. Enako kot Alen Omić, ki lani ni prišel na prvi zbor reprezentance in ga je Maljković prečrtal z seznama kandidatov, zato se je letos odrekel nastopanju na poletni ligi NBA in bo v ZDA prebil le uvodno julijsko obdobje.

Včeraj je na Kitajsko odpotovala reprezentanca B, iz katere bo del igralskega kadra pozneje črpal tudi Zdovc, do 13. julija pa bo na vzhodu skupaj z drugimi zasedbami Francije, Italije in Kitajske odigrala tri turnirje. »Po dveh tednih priprav nas čaka težka turneja, na kateri bomo v 15 dneh igrali 10 tekem. Vsi bodo dobili priložnost, ki jo bodo morali izkoristiti maksimalno,« je dejal trener Rado Trifunovič, prvo tekmo pa bo Slovenija, ki jo v vlogi šefa delegacije vodi Aleš Antauer – v četrtek so mu klubi potrdili še en mandat v vlogi predsednika združenja klubov lige Telemach –, odigrala že danes.