Skromen prispevek Dragića k zmagi Vročice (VIDEO)

Košarkarji Miamija so bili uspešni še tretjič v pripravljalnem obdobju pred začetkom sezone lige NBA.

Objavljeno
15. oktober 2016 08.19
SPO-BKO-BKN-BROOKLYN-NETS-V-MIAMI-HEAT
J. P.
J. P.

San Antonio - Košarkarji Miamija nadaljujejo razmeroma prepričljive predstave v pripravljalnem obdobju pred začetkom nove sezone lige NBA, v četrtem prijateljskem dvoboju so namreč sinoči vpisali tretjo zmago in še četrtič dosegli vsaj sto točk. Tokrat so bili na gosatovanju v dvorani AT&T Center s 108:100 uspešnejši od San Antonia, do začetka ligaške sezone pa jih čakajo še štirje obračuni, prvič že v noči na jutri pred domačimi navijači z Minnesoto, ki jim je v pripravljalnem obdobju doslej prizadejala edini poraz.

Sinoči je bilo še najbolj vroče v uvodni četrtini, ko sta se moštvi izmenjavali v vodstvu. Domači so bili največ tri točke spredaj, nazadnje so vodili pri rezultatu 18:17, odtlej so na parketu zagospodarili gostje, ki pa do glavnega odmora za več kot enajst točk niso znali pobegniti. Največja razlika se je naredila v tretji četrtini, ki jo je Vročica dobila s 33:20, v zadnjem delu pa so Ostroge z delnim izidom 9:0 vendarle nekoliko omilile poraz, drugi v pripravljalnem obdobju po treh zaporednih zmagah. Prvič so tudi prejele več kot 91 točk.

V zmagovalni vrsti tokrat standardni član začetne peterke Goran Dragić ni bil pri metu. V 24 minutah na parketu je namreč prispeval pet točk (prosti meti 1:2, za dve 2:4, trojke 0:3), po dva skoka in ukradeni žogi ter šest asistenc, privoščil pa si je tudi eno izgubljeno žogo. Najučinkovitejši je bil sicer rezervni branilec Tyler Johnson s 17 točkami, iz štirih poskusov je zadel štiri trojke. Beno Udrih je, kot je že v navadi v pripravljalnem obdobju, obsedel na klopi. Pri poražencih sta dva igralca prispevala po 11 točk (Kawhi Leonard ob metu iz igre 1:9 in rezervist DeWayne Dedmon), trije pa po 10.