Slovenija želi gostiti ženski eurobasket 2019

Slovenija bo skupaj s Srbijo kandidirala za organizacijo evropskega prvenstva za košarkarice leta 2019.

Objavljeno
07. december 2016 12.33
perko košarka
Š. Ro.
Š. Ro.
Ljubljana - Po zgodovinski uvrstitvi ženske košarkarske reprezentance na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto potekalo na Češkem, sta se košarkarski zvezi Slovenije in Srbije dogovorili, da se skupaj potegujeta za vlogo organizatorja evropskega prvenstva za ženske 2019.

»Ta odločitev je plod zares odličnega sodelovanja med slovensko in srbsko košarkarsko zvezo, poleg tega pa je treba izpostaviti vse hitrejši razvoj ženske košarke v Sloveniji, srbska ženska reprezentanca pa je tudi evropski prvak. Prepričani smo, da imamo oboji ustrezno znanje, infrastrukturo, ljubezen do košarke, predvsem pa pravo košarkarsko okolje, v katerem bo to evropsko prvenstvo, seveda, če bo naša skupna kandidatura izbrana, zagotovo med najboljšimi doslej. Odločitev, da skušamo organizirati ta dogodek temelju tudi na dejstvu, da želimo tej generaciji ženske reprezentance, ki ji je uspela zgodovinska uvrstitev na evropsko prvenstvo, omogočiti tekme najvišjega reprezentančnega nivoja tudi pred slovensko publiko, kar bi bila zanje odlična nagrada. Veseli nas, da se ženska košarka v Sloveniji hitro razvija, vsi skupaj pa bomo seveda še naprej trdo delali, da bi se ta trend nadaljeval tudi v prihodnje,« je po včerajšnjem sestanku v Beogradu dejal predsednik KZS Matej Erjavec.

Če bo kandidatura uspešna, bo vsaka od gostiteljic gostila po dve skupini, končnica prvenstva pa se bo odvijala v  beograjski Areni.