Slovenke padle v skupino smrti

Na košarkarskem EP na Češkem se bodo prihodnje leto v skupini C pomerile s Srbijo, Francijo in Grčijo.

Objavljeno
09. december 2016 19.59
perko košarka
J. P.
J. P.

Praga - Žreb skupin za žensko košarkarsko evropsko prvenstvo, ki bo med 16. in 25. junijem prihodnje leto na Češkem - prizorišči bosta Hradec Kralove in Praga, kjer bodo v dvorani O2 potekali tudi zaključni boji -, je slovensko izbrano vrsto, ki se je uspešno prebila skozi kvalifikacijsko sito in si zagotovila zgodovinski krstni nastop med elito stare celine, pahnil v poklensko skupino smrti. Uvodno tekmo v skupini C v Pragi bo 16. junija odigrala proti Franciji, dan pozneje proti Grčiji, 19. junija pa še proti Srbiji.

»Začenjamo po najtežji možni poti, žreb nam je namreč določil zelo težko skupino, a se tekmic ne bojimo. Storili bomo vse, da bomo na prvenstvu dobro pripravljeni in se bomo nasprotnicam čim bolje zoperstavili in prikazali v pravi luči. Z vodstvom reprezentance nas zdaj čaka čas načrtovanja priprav in ostalih aktivnosti, s katerimi bomo poskrbeli, da bomo dvoboje pričakali v najboljši možni formi,« je neprizanesljiv žreb komentiral selektor Damir Grgič.

Kapetanka Maja Erkič je dodala: »Posebnih želja nisem imela, zato so sleherne napovedi v tem trenutku še preuranjene. Želim si le, da bomo vsa dekleta zdrava, zagotovo pa bomo na prvenstvu dala vse od sebe. Vsak obračun bo zgodba zase, verjamem pa, da nas bo krasil izjemen ekipni duh, ki je bil že v kvalifikacijah temelj naših dobrih predstav.«

Ni odveč poudariti, da so Srbkinje branilke naslova evropskih prvakinj, Francozinje pa polfinalistke letošnjega olimpijskega turnirja v Riu in finalistke zadnjega eurobasketa, na katerem so Grkinje med dvajsetimi udeleženkami zasedle deseto mesto. Neposredno bo v četrtfinale napredovala le zmagovalka vsake skupine, drugo- in tretjeuvrščene zasedbe pa se bodo udarile za še preostala štiri prosta mesta.

Skupina A (Hradec Kralove): Madžarska, Ukrajina, Češka, Španija
Skupina B (Hradec Kralove): Belorusija, Turčija, Slovaška, Italija
Skupina C (Praga): Srbija, Slovenija, Francija, Grčija
Skupina D (Praga): Latvija, Belgija, Črna gora, Rusija