Slovenske košarkarice brez EP

Slovenska ženska reprezentanca je na četrti tekmi kvalifikacij za EP 2015 izgubila proti Slovaški z 52:66.

Objavljeno
18. junij 2014 18.01
Posodobljeno
18. junij 2014 18.04
*lvu* KOSARKA
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Kranjska Gora - Slovenska ženska reprezentanca je na četrti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo izgubila proti Slovaški z 52:66 in ostala brez možnosti za uvrstitev na EP.

Podobno kot na preteklih tekmah je bil tudi tokrat začetek slovenske vrste izjemno slab. Selektor Orešnik je že po 62 sekundah igre segel po prvi minuti odmora, a tudi ta ni predramila njegovih izbrank. Slovakinje so po dobrih treh minutah vodile z 12:2, tudi v nadaljevanju pa trdno držale vse niti v svojih rokah.

Zaostanek devetih točk (29:38) po prvih 20 minutah je sicer še vlival nekaj upanja, a je bil tudi začetek nadaljevanja pri slovenski vrsti zelo nezbran. Dekleta v napadu niso imela pravih rešitev. Zanašala so se na posamične akcije, ki niso prinesle rezultata.

Slovaška, pri kateri je tokrat za razliko od prve tekme zaigrala tudi povratnica iz lige WNBA Kristi Toliver, je to izkušeno izkoristila. Dve minuti pred koncem tretjega dela se je razlika povzpela že na 20 točk (35:55).

Pri Slovenkah je bila z 11 točkami najboljša kapetanka Sandra Piršič, točko manj pa je dodala Maja Erkić. Za Slovaško je Katarina Tetemondova prispevala 17 točk.

Slovenke do konca kvalifikacij čakata še dve tekmi. V nedeljo bodo gostovale na Poljskem, v sredo pa še v Luksemburgu. Na povezani gostovanji ne bosta potovali poškodovana Alina Gjerkeš (gleženj) ter Martina Osterman, ki tako predčasno končujeta kvalifikacije.

Orešnik: Prikazali smo premalo

»Spet nas je pokopal slab začetek. V tekmo smo vstopili brez prave energije in tako se kakovostnih reprezentanc ne da premagati. Prehitro smo si nabrali visok zaostanek, tudi naša igra ni delovala, predvsem v obrambi. V napadu smo se zbudili, a v celoti pokazali premalo, da bi lahko premagali tako kakovostno ekipo, kot je Slovaška,« je po tekmi povedal slovenski selektor Tomo Orešnik.