Smodiš športni direktor članov

Nekdanji košarkarski reprezentant se je s KZS dogovoril za enoletno sodelovanje s ciljem dolgoletnega »partnerstva«.

Objavljeno
05. januar 2016 18.19
J. P.
J. P.

Ljubljana - Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Matjaž Smodiš, ki je športne čevlje v kot zagnal predlani, ima novo funkcijo: pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije (KZS) bo nameč opravljal nalogo športnega direktorja moške članske reprezentance, ki jo med 31. avgustom in 17. septembrom letos čakajo kvalifikacije za eurobasket 2017 na Finskem, v Izraelu, Romuniji in Turčiji. Žreb bo na sporedu 22. januarja v Münchnu.

»Veselim se novega delovnega mesta, vodstvu KZS pa se zahvaljujem za ponujeno priložnost. Zame je to velik izziv, zato bom dal vse od sebe in se po najboljših močeh potrudil, da bom uspešen,« je poudaril 37-letni dvometraš, ki je v svoji karieri osvojil devet naslovov državnih prvakov (po dva v Sloveniji in Italiji, pet pa v Rusiji), pet lovorik za pokalne zmagovalce (po dve v Italiji in Rusiji, eno na Hrvaškem) in tri naslove v evroligi (dva s CSKA, enega z Virtusom).

Reprezentančni dres je Novomeščan, ki si je na slovenskih parketih kruh služil le pri Krki, oblekel na 51 uradnih tekmah na petih evropskih prvenstvih (1999, 2001, 2007, 2009, 2011), na katerih je vpisal 416 točk, pohvali pa se lahko tudi s srebrom z eurobasketa do 22 let v Trappaniju (1998). S KZS se je dogovoril za enoletno sodelovanje s ciljem dolgoletnega »partnerstva«.