Smodiš tudi uradno v novi »službi«

Upokojeni košarkar Matjaž Smodiš se bo svetovalnega dela pri Krki v svojem slogu lotil z visokimi cilji.

Objavljeno
05. avgust 2013 17.58
bsa*Smodis
M. F., Šport
M. F., Šport

Novo mesto - V evropski klubski košarki najuspešnejši Slovenec Matjaž Smodiš, ki je pred dvema mesecema slekel dres »svoje« Krke, v kateri je začel in končal bogato športno kariero, bo svojo pot nadaljeval v vlogi promotorja košarke v novomeškem klubu. V Krki bo v prvi sezoni deloval kot svetovalec predsedstva kluba za strokovna in kadrovska vprašanja. Sodeloval bo pri individualnih treningih mladih in perspektivnih igralcev na centrskih pozicijah. Prav tako bo zadolžen za projekte za povečanje prepoznavnosti in ugleda kluba v Sloveniji in tujini, svoje bogate mednarodne izkušnje pa bo uporabil pri selekcioniranju igralcev in vzpostavljanju sodelovanja z ostalimi evropskimi klubi.

Smodiš bo tako - kakor je nov izziv naznanil še med kariero - nastopil tam, »kjer ne teče od mene in se ni treba tepsti«. V izdihljajih svoje kariere je poudaril, da bo pogrešal prerivanje na parketu in kult garderobe. A novega poglavja, dela iz ozadja, se veseli: »Zelo sem vesel, da svojo novo košarkarsko pot lahko nadaljujem tam, kjer sem končal igralsko. Verjamem, da je pred nami zanimiva, naporna in izzivov polna sezona. Hvala KK Krka za ponujeno priložnost,« je povedal 33-letnik, ki je za člansko ekipo Krke prvič zaigral s 15 leti.

Košarkar, ki se lahko pohvali s tremi osvojenimi naslovi evropskega prvaka (dvakrat z moskovskim CSKA in enkrat z bolonjskim Kinderjem), se bo pisarniško-svetovalnega dela v svojem slogu lotil z visokimi cilji. »Vso kariero so me učili, da morajo biti ambicije velike. Vedno sem bil zagovornik tega, da je treba na vsako tekmo iti na zmago, pokazati maksimum. Res je, da ti ne uspe prav vsakič in se je treba znati zadovoljiti tudi z manjšim. A kdor vztraja, se mu na koncu trud vedno poplača,« je potegnil vzporednico med športno kariero in novo službo.