Sterling vrača udarec: tožil bo ljubico

Razvpiti nekdanji lastnik moštva Los Angeles Clippers še ni rekel zadnje po lanskem rasističnem škandalu.

Objavljeno
11. avgust 2015 13.36
Sterling-Stiviano Lawsuit
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Nekdanji lastnik moštva košarkarske lige NBA Los Angeles Clippers, razvpiti Donald Sterling, je več kot leto dni po izbruhu rasističnega škandala, zavoljo katerega je ostal brez lastništva, osramočen in z dosmrtnim suspenzom iz lige, vložil civilno tožbo proti nekdanji ljubici V. Stiviano in tračarskemu portalu.

Afera je izbruhnila, ko je V. Stiviano spletnemu portalu TMZ poslala posnetek njegove sporne izjave, s katero je bil zaničljiv do njenega prijateljevanja s temnopoltimi košarkarji. Posnetek, na katerem Sterling med drugim zahteva, naj mu Stivianova »ne vozi črnuhov na dvoboje moštva in ne objavlja fotografij z njimi na družbenih omrežjih,« je zašel v javnost in povzročil plaz javnega zgražanja. Takoj se je odzvalo tudi vodstvo lige in nepremičninskega mogotca judovskega rodu denarno kaznovalo in mu izreklo dosmrtno izključitev iz NBA.

Obenem je Sterling po aferi izgubil tudi lastništvo v klubu, njegova soproga Shelly je namreč lastniški delež za dve milijardi dolarjev prodala nekdanjemu glavnemu izvršnemu direktorju Microsofta Stevu Ballmerju, potem ko ji je sodišče prižgalo zeleno luč in prikimalo njenim navedbam, da je Sterling dementen in zato nezmožen ukvarjanja s posli.

Vendar pa je razvpiti milijarder vrnil udarec, zadoščenje za vse krivice se je odločil poiskati na sodišču. Vložil je namreč tožbo zavoljo kršitve zasebnosti tako proti nekdanji ljubici kot tudi proti portalu TMZ, ki mu je z objavo spornega posnetka »povzročil nepredstavljivo škodo neprimerljivih razsežnosti«.

Sterling v tožbi zatrjuje, da je Stivianova nezakonito skrivoma posnela njun zasebni pogovor, ki je nato brez njegove odobritve pristal v rokah portala TMZ. Pravni zastopnik Stivianove je sicer tožbeni zahtevek označil za neutemeljenega, češ da ni šlo za zasebni pogovor, temveč da je neprimerne opazke izrekel v družbi njene sestre.