Štirje mladi zmaji na kaljenje v Škofjo Loko

Union Olimpija je LTH Castingsu posodila Davida Kralja, Matevža Mlakarja, Maksima Gorbačova in Nika Dragana.

Objavljeno
27. september 2016 18.21
ace/Košarka
J. P.
J. P.

Ljubljana - Košarkarska prvoligaša, škofjeloški LTH Castings in ljubljanska Union Olimpija, sta v preteklih letih odlično sodelovala, saj so serijski državni prvaki na Gorenjsko vsako sezono posodili nekaj obetavnih obrazov, v novi sezoni pa ne bo nič drugače, saj so »zmaji« na kaljenje poslali četverico še mladoletnih fantov.

Kar sta bila v preteklosti Vlatko Čančar in Blaž Mesiček, ki sta se po obdobju »brušenja« v Škofji Loki že uveljavila pri Unionu Olimpiji, bodo skušali biti v prihodnje tudi 17-letna organizator igre David Kralj (190 centimetrov) in center Matevž Mlakar (203) ter 16-letna branilec Maksim Gorbačov (187) in krilni center Nik Dragan (197 centimetrov).

Vsi štirje so člani reprezentančnega podmladka, Kralj in Mlakar sta del reprezentance do 18 let, Dragan in Gorbačov pa do 16 let. Za nameček bosta majico LTH Castingsa v prihodnji sezoni nosila tudi Sandi Grubelič in Grega Sajevic, torej bodo Ločani pod taktirko trenerja Tomaža Fartka v novo sezono štartali s kar šestimi reprezentanti.