Stoudemire po štirinajstih letih končal kariero, Lue podaljšal s Clevelandom

Ameriški košarkar Amar'e Stoudemire je ob koncu kariere podpisal kratkoročno pogodbo z New Yorkom in pomagal v slovo.

Objavljeno
27. julij 2016 09.00
Posodobljeno
27. julij 2016 09.23
M. Ž.
M. Ž.

New York - Ameriški košarkar Amar'e Stoudemire je danes uradno končal svojo profesionalno kariero, ki je trajala štirinajst let.

33-letni Američan je v svoji karieri igral za Phoenix, New York, Dallas in Miami, njegovo povprečje je bilo 18,9 točke, 7,8 skoka in 1,2 podaje na tekmo.

Stoudemire je kariero končal na poseben način. Preteklo sezono je igral kot igralec Miamija, nato pa podpisal kratkoročno pogodbo z New Yorkom, ki mu je pomenil največ med vsemi klubi, in oznanil slovo.

»Zahvalil bi se rad vodstvu, da mi je omogočilo to potezo. Čeprav sem igral širom ZDA, je moje srce v Velikem jabolku. Enkrat Kratkohčanik, vedno Kratkohlačnik,« je dejal Američan.

Amar'e Stoudemire je bil na naboru leta 2002 kot deveti izbran s strani Phoenixa in v svoji prvi sezoni prejel nagrado za novinca leta, v svoji karieri pa je šestkrat igral na tekmi All-Star in bil v sezoni 2006/07 izbran tudi v prvo peterko lige.

Prvaki podaljšali pogodbo z Luejem

Aktualni prvaki lige NBA, Cleveland Cavaliers, so s svojim trenerjem Tyronnom Luejem podpisali novo petletno pogodbo v višini 35 milijonov ameriških dolarjev.

Lue je moštvo prevzel letošnjega januarja, ko je zamenjal Davida Blatta, in ekipo najprej popeljal do prvega mesta v vzhodni konferenci (57 zmag in 25 porazov), nato pa tudi do prvega naslova.

»Dobil sem izjemno priložnost, da tudi v bodoče vodim to neverjetno skupino igralcev. Osredotočen sem na to, da organizaciji pomagam pri nadaljni rasti in z njo dosežem nove uspehe,« je povedal 39-letni Lue.