Ta konec tedna bodo oživeli košarkarski parketi

Danes sta v ligi Nova KBM dva dvoboja, v Novem mestu derbi med Krko in Petrol Olimpijo, v Laškem pa Zlatorog - Sixt Primorska.

Objavljeno
13. oktober 2017 10.04
Krka-Olimpija Novo Mesto 27.12.2016 [košarka]
A. V., STA
A. V., STA
Ljubljana - Z enotedensko zamudo zaradi stavke sodnikov se bo začela nova sezona košarkarskih tekmovanj v Sloveniji. Danes sta v ligi Nova KBM na sporedu dva dvoboja, v Novem mestu derbi med Krko in Petrol Olimpijo, v Laškem pa Zlatorog - Sixt Primorska.

Nesoglasja med slovenskimi klubi in sodniki so se na veselje ljubiteljev košarke končali oziroma so zamrznjeni do konca aprila 2018. Delivci pravice so dobili, kar so želeli, tako da se bodo ta konec tedna začela tudi tekmovanja v 2., 3. in 4. SKL ter 1. ženski ligi. V vseh bodo startali z drugim krogom, komisar tekmovanj Boris Majer pa bo v dogovoru s posameznimi klubi tekom sezone nadomestil odpadli prvi krog.

Letos osem slovenskih klubov nastopa v evropskih tekmovanjih. Petrol Olimpija kot državni prvak bo barve Slovenije zastopala v ligi Aba in ligi prvakov Fiba, v drugi ligi Aba sodelujejo Sixt Primorska, Rogaška in Krka, Helios Suns, Šenčur Gorenjska gradbena družba, Zlatorog in Tajfun pa so udeleženci pokala Alpe Adria.

Elitna slovenska liga nova KBM bo letos namesto dosedanjih dvanajst ekip štela le deset, kot kaže pa se obeta izenačeno in zanimivo prvenstvo. S prihodom niza novih igralcev nase opozarjajo pri Sixt Primorski. Petrol Olimpija ne odstopa od najvišjih ciljev, Zlatorog, Krka in Rogaška želijo še naprej biti del vrha, Helios Suns, Šenčur, Tajfun, Hopsi Polzela ter novinec Ilirija pa se bodo borili za mesta med prvimi osmimi ekipami, ki bodo marca in aprila tekmovale v ligi za prvaka. Preostali dve bosta s prvimi štirimi iz 2. SKL nastopali v ligi za obstanek.

V soboto sta na sporedu tekmi Tajfun - Helios Suns in Hopsi Polzela - Šenčur Ggd, krog pa bo zaključen z nedeljo z dvobojem Ilirija - Rogaška. Vseh pet tekem se bo začelo ob 19. uri.