Teodosić le popustil in odhaja v NBA

Odlični srbski košarkarski reprezentant je podpisal dveletno in 12,3 milijona $ težko pogodbo z Los Angeles Clippers.

Objavljeno
07. julij 2017 08.30
J. P., J. M.
J. P., J. M.

Los Angeles - Prekaljeni srbski košarkarski zvezdnik Miloš Teodosić se je v letošnjem prestopnem roku lige NBA znašel na trnku številnih kolektivov onstran »luže« - Atlante, Toronta, Utaha, Sacramenta, Brooklyna -, ujelo pa ga je moštvo Los Angeles Clippers, ki mu je za 12,3 milijona dolarjev obljubil dveletno zvestobo.

Tako je 30-letni organizator igre le pokleknil pred izzivom lige NBA, ki se mu je doslej uspešno upiral, čeravno se je zanj pred štirimi leti zelo resno ogrel Memphis. Teodosić si je sicer košarkarsko ime naredil pri dveh evropskih velikanih, grškem Olympiakosu (med letoma 2007 in 2011) in CSKA iz Moskve (2011-2017). Zdaj bo znova združil moči s Patrickom Beverleyjem, s katerim je bil soigralec že v Grčiji.

Lani se je končno veselil zmagovalne lovorike v evroligi, v kateri so ga že leta 2010 izbrali za najkoristnejšega igralca. »Boljšega košarkarja Evropa ne premore,« mu je na lanskem olimpijskem turnirju polaskal ameriški selektor Mike Krzyzewski. Los Angeles Clippers bodo sicer v novo sezono štartali brez dosedanjega prvega zvezdnika Chrisa Paula, ki bo kariero nadaljeval v Houstonu.

Carter še ne gre v pokoj

O pokoju pa še ne razmišlja Vince Carter. 40-letnik je najstarejši igralec v ligi NBA, v prihodnji sezoni pa bo nastopal za moštvo Sacramento Kings. Ameriški mediji pišejo, da bo pri Kraljih zaslužil osem milijonov dolarjev. Carter je sicer osemkratni udeleženec tekme vseh zvezd, Sacrametno pa bo njegov osmi klub v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.  

Novo pogodbo je z Dallas Mavericks podpisal še en veteran, Nemec Dirk Novitzki. Ameriški mediji poročajo, da bo nemški zvezdnik v Dallasu ostal še dve leti, pogodba pa mu bo nanesla deset milijonov dolarjev. Največji uspeh je 39-letnik dosegel leta 2011, ko je z »Mavs« osvojil šampionski prstan. Nowitzki je celotno kariero v NBA zvest tej ekipi, lani pa je postal tudi prvi neameriški košarkar, ki je v ligi presegel mejo 30.000 točk.