Tigri strli še črnogorski oreh

Košarkarji Sixta Primorske so se v četrtem kolu regionalne lige ABA 2 veselili že tretje zmage, tokrat nad Lovćenom.

Objavljeno
04. november 2017 20.15
J. P.
J. P.

Koper - Košarkarji Sixta Primorske so se v četrtem kolu regionalne lige ABA 2 veselili že tretje zmage, potem ko so pred domačim avditorijem na kolena s 77:70 (55:53, 40:35, 20:21) spravili še črnogorski Lovćen 1947. V prihodnjem kolu čaka varovance trenerja Jurice Golemca prihajajočo sredo gostovanje v Splitu.

Začetek je bil za Koprčane sanjski, saj so vodili že z neverjetnih 14:0, gostje pa so za prve točke potrebovali debelih pet minut igre. Vseeno pa Lovćen ni položil orožja, temveč je bil ob koncu uvodne četrtine celo malenkostno spredaj (21:20). »Tigri« so nato potrebovali nekaj minut, da so stvari vendarle spet vrnili na pravo mesto.

Tik pred glavnim odmorom je strelske naprave naravnal še Tadej Ferme in s svojo tretjo in četrto trojko poskrbel za malce izdatnejše vodstvo Primorcev (40:35). Toda Črnogorci so tehtnico spet nagnili na svojo stran in sredi tretjega dela vodili z 48:43, odtlej pa so na parketu gospodarili le še gostitelji.

V domači vrsti je bil z 19 točkami najbolj pri metu Mirko Mulalić, Shawn King pa se je veselil dvojnega dvojčka za 14 točk in 12 skokov. »Zaslužena zmaga. Dvoboj smo začeli odlično, a po hitrem vodstvu padli v ritmu, saj smo manj kot 48 ur pred začetkom tekme končali derbi z Olimpijo. V rotaciji nam manjka nekaj igralcev, a so vsi, ki so zaigrali, pustili srce na parketu. Zmago smo si priborili z odlično obrambo in v tem ritmu moramo nadaljevati,« je strnil vtise Golemac.