Tudi Saša Zagorac zaradi poškodbe zapustil priprave

Nova odpoved za Jureta Zdovca: zaradi poškodbe kolena bo tri tedne počival Saša Zagorac.

Objavljeno
20. julij 2015 22.43
Košarka
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Selektor slovenske košarkarske reprezentance Jure Zdovc ima nove skrbi. Potem ko je nedavno nastop za reprezentanco odpovedal Gašper Vidmar, se je danes na reprezentančnem treningu poškodoval Saša Zagorac. Zaradi poškodbe kolena bo kapetan B reprezentance zapustil priprave državne izbrane vrste in verjetno opravil artroskopijo, nato pa počival dva do tri tedne. V kolikor bo njegovo zdravstveno stanje to dovoljevalo, se bo znova priključil reprezentanci, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

»Na drugem treningu z A-reprezentanco sem si poškodoval koleno in bom moral, žal, zaradi tega izpustiti del priprav. Upam, da bo rehabilitacija potekala hitro ter uspešno in, da se bom lahko reprezentanci spet čim prej priključil, saj si zelo želim zaigrati na EP. Vsem v štabu se zahvaljujem za razumevanje in podporo, ki so mi jo dali v zadnjih dveh dneh,« je povedal 31-letni košarkar, ki je v minuli sezoni igral za Zlatorog.

»Saša Zagorac se je poškodoval pri doskoku na zarotirano koleno, ki ga ne more iztegniti, kar pomeni, da bi lahko šlo za vkleščenje meniskusa. To bi zahtevalo artroskopijo kolena. Več bomo vedeli v naslednjih dneh, upamo pa, seveda, na najboljše,« pa je povedal reprezentančni zdravnik Marko Macura.