Tudi Zlatorog odpovedal sodelovanje v ligi ABA

Tudi Laščani zaradi finančnih omejitev niso mogli sprejeti vabila, potem ko sta udeležbo že odpovedala Olimpija in Helios.

Objavljeno
29. julij 2016 19.10
Slovenija, Novo mesto, 23.12.2011. Daniel VUJASINIOVIC (9) in Smiljan PAVIC (9) med tekmo 13. kola ABA Lige Krka - Zlatorog Lasko. Foto: Uros HOCEVAR/Delo
Š. Ro.
Š. Ro.

Laško - Po odpovedi Uniona Olimpije in Helios Suns, je udeležbo v novi sezoni košarkarske lige ABA zavrnil tudi Zlatorog. Laščane je vodstvo tega regionalnega tekmovanja povabilo k sodelovanju, ko je ostalo brez omenjenih dveh slovenskih klubov, toda finalisti državnega prvenstva vabila niso mogli sprejeti.

Kot so zapisali na spletni strani, je vodstvo kluba naredilo temeljito analizo o tem, »ali bi bilo s proračunom, ki ga imamo na voljo, smiselno sodelovati v tekmovanju moštev, katerih finančne zmožnosti so precej večje od naših.« Generalni pokrovitelj jim dodatnih sredstev ni mogel zagotoviti, vseeno pa sta vodstvo kluba in upravni odbor še enkrat preverila možnosti, da bi klub navzlic finančnim omejitvam preiskusil srečo v regionalnem tekmovanju. »A nazadnje je zmagal razum in odločitev o tem, da damo v v Laškem prednost razvoju, uveljavljanju mladih skozi domači tekmovanji, Ligo NKBM in Pokal Spar, mednarodno tekmovanje SIXT Alpe Adria Cup ter nadaljnjemu vlaganju v naše selekcije mlajših starostnih kategorij ter kakovostne trenerje in druge strokovnjake,« so zapisali na spletni strani in še dodali, da vendarle upajo, da bi morda v ligi ABA lahko zaigrali v prihodnjih sezonah.

Kako bo zdaj ukrepalo vodstvo lige ABA, potem ko je prejelo novi dve odpovedi - ob Zlatorogu je namreč udeležbo zavrnil tudi Kvarner, še ni znano. Obstaja možnost, da v novo sezono vstopijo kot 12-članska liga. Za zdaj v tekmovanju tako ostaja le en klub - Krka.