Udrih in Dragić soigralca v Miamiju

Miami Heat se je dogovoril za menavo za Maria Chalmersa, ki odhaja v Memphis, v nasprotno smer pa med drugim tudi Beno Udrih.

Objavljeno
10. november 2015 21.26
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Miami - Če ne v slovenski reprezentanci, pa v Miamiju. Slovenska košarkarja v ligi NBA Goran Dragić in Beno Udrih bosta poslej soigralca na Floridi.

Moštvo Miami Heat se je namreč z Memphisom dogovorilo za menjavo Maria Chalmersa, z njim naj bi odšel še James Ennis, v nasprotno smer pa prihajata 33-letni Šempetrčan in Jarnell Stokes.

S tem poslom bodo pri Miamiju tudi za šest milijonov dolarjev sprostili limit za plačilo igralcev. Posel naj bi z ustrezno dokumentacijo pri vodstvu lige dokončali do torka opolnoči po lokalnem času.

Udrih je v tej sezoni v dresu Grizlijev na parketu v povprečju preživel po 15 minut, dosegal 5,9 točk in 3,3 podaje, najbolje je igral proti Indiani - 13 točk in 6 podaj. Memphis je sicer v tej sezoni dobil le tri tekme. Zanj je Udrih slabi dve leti, Grizlijem se je pridružil februarja 2014 in letos podaljšal pogodbo. Zdaj se podaja že vs voj sedmi NBA klub, v preteklosti je igral tudi za San Antonio Spurs, s katerim je tudi osvojil dva šampionska prstana, Sacramento Kings, Milwaukee Bucks, Orlando Magic in New York Knicks.

Chalmers je z Miamijem letos v osmem in zadnjem letu pogodbe, potem ko je bil član prve peterke ob dveh naslovih prvaka, pa zdaj ni več med nosilci igre. V povprečju je za Miami dosegal po 8,8 točke in imel 3,8 podaje na tekmo, pri Memphisu, kjer imajo z 91 točkami drugo najnižje povprečje doseženih točk v sezoni, pa naj bi predstavljal dobro okrepitev na klopi in menjavo za Mika Conleyja.