Udrih odpovedal nastop na EP

Beno Udrih je sporočil, da bo zaradi poškodovanega gležnja izpustil letošnje evropsko prvenstvo.

Objavljeno
27. maj 2015 11.31
Posodobljeno
27. maj 2015 11.42
NBA/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Slovenska košarkarska reprezentanca bo na letošnjem evropskem prvenstvu nastopila brez člana Memphisa Bena Udriha, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

Beno Udrih je kot razlog za odpoved navedel poškodbo gležnja, zaradi katere bo potreboval operacijo. Po rehabilitaciji se bo začel pripravljati na naslednjo sezono lige NBA, po kateri mu poteče pogodba.

 

Šempetrčan v zadnjih letih ni bil standardni član reprezentance, saj je njen dres nazadnje oblekel na pripravljalnih tekmah pred evropskim prvenstvom leta 2009, za Slovenijo pa je igral 17 uradnih tekem.

Slovenski selektor Jure Zdovc bo 16. junija na novinarski konferenci sporočil seznam igralcev, ki bodo nastopili na evropskem prvenstvu. Takrat bo tudi znana odločitev drugega slovenskega igralca v ligi NBA, organizatorja igre Miamija Gorana Dragića. Njegov brat Zoran je medtem že potrdil, da se bo udeležil tega tekmovanja.

Slovenija bo prvi del evropskega prvenstva igrala v Zagrebu, kjer bodo njene nasprotnice Hrvaška, Gruzija, Nizozemska, Grčija in Makedonija.