Udrih potegnil daljši konec

Goran Dragić je po izjemni sezoni s Phoenixom ostal brez končnice.

Objavljeno
15. april 2014 23.05
BKN-MEMPHIS-GRIZZLIES-V-PHOENIX-SUNS
Tanja Volarič, šport
Tanja Volarič, šport

Phoenix – Da stava na enega konja pogosto ne prinese dobička, so se košarkarji Phoenixa zavedali že, ko so ob porazu z Dallasom naredili velik korak od končnice. Njihovo zadnje upanje je bil zato izplen v dvoboju z neposrednim tekmecem Memphisom, daljšo pa je potegnil Beno Udrih z Grizliji, ki so Gorana Dragića predčasno poslali na dopust.

Že popotnica treh porazov z Grizliji iz prejšnjih mesecev Soncem ni vlivala spodbude, igra tekmecev jim ni bila pisana na kožo, saj so jim s svojim slogom igre povsem odvzemali hitro igro in protinapade, na katerih sloni njihova košarka. Memphis se je tako še osmič zapored prebil med 16 najboljših moštev lige NBA, z njim pa tudi Beno Udrih, četudi so njegove minute pri Grizlijih skopo odmerjene in ni sodeloval niti pri zadnjem uspehu, s katerim so se skozi šivankino uho prerinili v končnico. Zanj se bo sezona tako podaljšala, Dragić pa po mesecih mejnikov, ki ga trenutno uvrščajo na 18. mesto strelcev (20,3) in 19. asistentov (5,9) v ligi NBA, odhaja na zasluženi dopust.

»Vedno je težko, ko se ob koncu sezone ozreš nazaj in začneš premlevati, katere tekme bi moral dobiti, denimo proti LA Lakers, pa Sacramentu. Delo je treba opraviti doma in v gosteh proti tekmecem, ki niso najbolj uspešni. Težko je namreč zadnje tri dvoboje odigrati proti San Antoniu, Dallasu in Memphisu,« je dejal po koncu Dragić, ki je na zadnjih dveh tekmah stiskal zobe ob poškodovanem gležnju, kar se je poznalo tudi pri njegovih predstavah, za tri točke je na minulih dveh dvobojih skupaj metal 0:8. »To je zahtevno, če ne moreš normalno teči. Vsak met je drugačen. A še težje je, če ne igraš in od daleč opazuješ soigralce na parketu,« je še dodal, pri čemer mu ostaja uteha o pohvalah na račun njegovega izjemnega napredka, ki ga je izstrelil med najvidnejša imena lige NBA.

A njegovo razočaranje je bilo zanesljivo veliko, saj se je Soncem to sezono dolgo nasmihal preboj v 1. krog končnice, pri čemer je bil prav slovenski reprezentant gonilna sila uspehov. »Vendar se moramo zavedati stanja v našem moštvu. Če bi imeli v njem tri udeležence tekme All Stars in bi ostali brez končnice, bi bilo tarnanje upravičeno, vendar imamo igralce, ki so dokazali, da sodijo v to tekmovanje in lahko igrajo na najvišji ravni,« je razpoloženje dvigal trener Jeff Hornacek, četudi bi še veliko raje videl, če bi si podaljšali tekmovalno leto. To je uspelo Indiani, Miamiju, Chicagu, Torontu, Brooklynu, Washingtonu, Charlottu in Atlanti med vzhodnimi moštvi ter San Antoniu, Oklahoma Cityju, LA Clippers, Houstonu, Portlandu, Golden Statu, Dallasu in Memphisu na zahodu.