Uradno: Alen Omić odslej član Gran Canarie

Pri Union Olimpiji so potrdili, da se Alen Omić seli v Las Palmas, k španskemu prvoligašu Gran Canaria.

Objavljeno
01. avgust 2015 13.59
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Slovenski košarkarski rezprezentant Alen Omić se seli na Kanarske otoke, v prihodnji sezoni bo postal član šanskega prvoligaša Granm Canarie. Informacijo, ki je v zadnjih dneh že zaokrožila v slovenski javnosti, so danes potrdili tudi pri ljubljanski Union Olimpiji, kjer je slovenski reprezentančni center igral v zadnjih treh letih.

Iz Olimpije so sporočili, da so se s španskim klubom uspešno dogovorili za prestop 23-letnega igralca. »Veseli nas, da je Union Olimpija omogočila razvoj in korak naprej v karieri še enemu slovenskemu reprezentantu. Alenu Omiću se zahvaljujemo za vse kar je klubu prispeval v preteklih treh sezonah in mu želimo veliko športne sreče v novi sredini. V klubu skušamo delovati strogo v okviru finančnih zmožnosti. Višina Omićeve pogodbe bi nas v zadnjem letu preveč obremenila, zato smo se odločili za logično potezo, sedaj pa nas čaka iskanje ustrezne zamenjave,« je povedal direktor Matevž Zupančič.

»V Ljubljani sem se odlično počutil, saj je tukaj moj dom. Pri Unionu Olimpiji so bili do mene vedno korektni od prvega dne, ko sem prišel v klub. Gre za klub, ki bo vedno v mojem srcu, saj mi je omogočil, da naredim še korak naprej v svoji karieri. Ob odhodu bi se rad zahvalil vsem navijačem in ljudem, ki delajo v klubu. Veselim se novega izziva, upam pa tudi, da se k Unionu Olimpiji še kdaj vrnem,« pa je pred novim izzivom povedal v BiH rojeni slovenski reprezentant.

V minuli sezoni lige ABA je Omić povprečno dosegal 10,9 točke, 6,7 skoka na tekmo, v evropskem pokalu pa je beležil 11,9 točke in 6,9 skoka na srečanje. Strokovni štab in vodstvo kluba bo v naslednjem obdobju poiskalo primerno zamenjavo v skladu s finančnimi zmožnostmi, so še zapisali pri Olimpiji.