Uradno: Beno Udrih član New York Knicks

Nesojeni slovenski košarkarski reprezentant Beno Udrih bo jubilejno deseto sezono v NBA preživel v dresu moštva NY Knicks.

Objavljeno
09. avgust 2013 00.02
afp*udrih
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York - Šušljalo se je že od prvega dne avgusta, danes je postalo uradno: nesojeni slovenski košarkarski reprezentant Beno Udrih je obljubil enoletno zvestobo moštvu lige NBA New York Knicks. Šempetrčan, ki je podpisal za (veteranski minimum) 1,27 milijona dolarjev, bo v moštvu zapolnil praznino, nastalo po odhodu 40-letnega superveterana Jasona Kidda v trenerske vode (odslej bo vodil moštvo Brooklyn Nets).

Udrih je v zadnjem delu prejšnje sezone nosil dres Orlanda in v 27 tekmah prispeval povprečno 10 točk in 6 podaj, v celi sezoni (začel jo je pri Milwaukeeju) pa je v 66 dvobojih zbral po 8,2 točke, 4,6 podaj in 2,1 skoka na tekmo ob 44-odstotnem metu. Zanimanje za 31-letnega Udriha so v zadnjem času pokazali tudi pri Memphisu in Philadelphii, a se je odločil za New York, ker meni, da ima z njim največ možnosti za šampionski prstan, tretjega v karieri. Zanj bo to že jubilejna deseta sezona v NBA, v kateri je bil tri leta tudi član San Antonia in štiri Sacramenta.

V kadru New York Knicks, ki je bil v prestopnem roku finančno omejen, je zdaj 14 imen, tudi novinca Metta World Peace in Jeremy Tyler, pogodbe pa so podaljšali J. R. Smith, Kenyon Martin in Pablo Pirgioni.