Uradno: Steve Ballmer nasledil rasista Donalda Sterlinga

Moštvo košarkarske lige NBA L. A. Clippers je dobilo novega lastnika, nekdanjega Microsoftovega mogotca Steva Ballmerja.

Objavljeno
12. avgust 2014 22.37
BASKET-US-NBA-CLIPPERS-FILES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Sagi okrog lastništva košarkarskega moštva lige NBA Los Angeles Clippers bo počasi vendarle odklenkalo. Potem ko je moral dolgoletni lastnik Donald Sterling po hudem škandalu zavoljo rasističnih izjav sestopiti, saj mu je vodstvo lige prepovedalo kakršno koli udejstvovanje v NBA do smrti in ga obenem prisililo, da je prodal klub, je njegov naslednik (bolj ali manj pričakovano) postal nekdanji izvršni direktor družbe Microsoft, 58-letni ameriški mogotec Steve Ballmer, ki je s prejšnje funkcije odstopil lani jeseni.

Ponudbo, težko rekordni dve milijardi ameriških dolarjev, je Ballmer vložil že 29. maja letos, danes pa je tudi uradno postal novi lastnik moštva, ki se ni doslej v ligi NBA še nikdar okitilo s šampionskim prstanom. Do prodaje kluba je dejansko prišlo, ko je sodišče v Kaliforniji prižgalo zeleno luč, da je ves postopek, ki mu je ostareli 80-letni Sterling (klub je kupil leta 1981 za zgolj 12 milijonov dolarjev) kajpak goreče nasprotoval, izpeljala obdolženčeva soproga Shelly, sicer tudi solastnica kluba.