V Grosupljem bodo spremljali letalo iz Podgorice

V 14. kolu lige ABA v Stožicah dvoboj dveh Celjanov. Novomeščani jutri na tekmo All-Stars naravnost z letališča.

Objavljeno
27. december 2013 23.45
T. V., šport
T. V., šport
Ljubljana – Še preden bo v drevišnjem 14. kolu košarkarske lige ABA v zrak poletela prva žoga, je jasno, da bo vsaj ena zmaga romala v slovenske roke. V Stožicah se bosta namreč pomerila Celjana Zoran Martič in Aleš Pipan, medtem ko Krko čaka gostovanje pri Budućnosti, njeni prvi »stranki« v tej sezoni, ki pa je doma doslej izgubila le – z Unionom Olimpijo.

Čvrste pogodbe igralcev Martiču po prihodu v Skopje pred tremi tedni niso omogočale prav veliko maneverskega prostora za prenovo moštva, a je vseeno poskrbel za nekaj svežine, pred dvobojem v Stožicah pa si vseeno ne želi naprtiti bremena favorita. Kot pravi, tega prepušča svojemu tekmecu, saj ne dvomi, da Pipan po letu bivanja v Skopju njegovo zasedbo predobro pozna, da bi mu lahko pripravil presenečenje. »Poleg tega Union Olimpija raste,« dodaja Martič, zato ni pričakovati ponovitve oktobrskega dvoboja, v katerem so Ljubljančani klonili za kar 19 točk razlike. Na predbožični dan so resda odslovili ameriškega krilnega centra Kodija Augustusa, čigar odhod pa ne bo pustil večje praznine, saj je v povprečno 13 minutah igre na tekmo doslej dosegal komaj 3,2 točke in 2,3 skoka, poleg tega naj bi ga v začetku novega leta zamenjal povratnik po poškodbi Dino Murić.

»Čaka nas izjemno težko srečanje. MZT nas je v prvem krogu tekmovanja v Skopju nadigral in zdaj imamo priložnost, da popravimo vtis. Zamenjali so trenerja in pripeljali nekaj novih igralcev, a jedro ostaja enako. Gre za izkušeno ekipo. Čez praznike smo trdo trenirali in verjamem, da bomo dobro pripravljeni na tekmeca. Zavedamo pa se, da bo težko, saj je MZT kvalitetna ekipa. Želimo si zmage za miren začetek novega koledarskega leta,« je dejal Pipan, pri čemer bodo njegovi igralci poskusili izkoristiti tudi premor v evropskem pokalu, med katerim so imeli več časa za podrobnejšo pripravo na Makedonce. Poleg tega jim bo prihranjena tudi bitka s časom pred nedeljskim All-Stars v Grosupljem, ki čaka Novomeščane. Njihovi izbranci z najuspešnejšim iz spletnega glasovanja Edom Murićem na čelu bodo namreč jutri po vrnitvi iz Črne Gore na tekmo oddrveli kar naravnost z letališča.

»Bilo bi zelo lepo, da leto končamo s še eno zmago, glede na to, da smo zdaj v obdobju boljših iger, ki nam prinašajo uspeh. Enkrat smo Budućnost to sezono že premagali, morda takrat res z malo sreče, saj so odločale zadnje sekunde, a pomembno je, da smo pokazali, da smo lahko boljši od nje. Bo pa zdaj druga zgodba, saj je parket v Podgorici eden najbolj vročih v ligi ABA. Poleg tega se je od oktobra pri obojih veliko spremenilo. Vemo, da se je njihov prvi organizator igre poškodoval, dobili so novega, nas je okrepil Sani Bečirović. A treningi v zadnjem obdobju so bili odlični, zato smo lahko samozavestni,« je bil pred odhodom optimistično razpoložen Jaka Klobučar, ki je s soigralci počival le na božični večer in tudi v naslednjih dneh ne bo nič drugače.

»Ritem tekem počitka preprosto ne dovoljuje, zato bomo tudi ob koncu leta prosti le en večer, saj nas potem čaka tekma s Cedevito. To pa so že dvoboji, ki bi znali na koncu odločati o končni uvrstitvi na lestvici, zato moramo iztržiti čim več,« je poudaril Klobučar, ki je s soigralci trenerju Aleksandru Džikiću čestital tudi za novo delovno zadolžitev, potem ko so ga Makedonci izbrali za selektorja moške članske rerezentance.