V Kranjski Gori še brez Nike Barič

Zaenkrat na pripravah ženske košarkarske reprezentance manjkajo Eva Lisec, Eva Komplet, Alina Gjerkeš in Nika Barič.

Objavljeno
05. maj 2014 21.46
*perko* baric nika
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Ljubljana - Slovenska ženska članska košarkarska reprezentanca je v Kranjski Gori začela priprave na 2. krog kvalifikacij za eurobasket prihodnje leto. Izmed šestnajsterice izbrank selektorja Toma Orešnika jih je prvi dan pripotovalo dvanajst.

Alina Gjerkeš se v Slovenijo iz ZDA vrača jutri, reprezentančnim kolegicam pa se bo pridružila v četrtek. Medtem pa Eva Komplet z Novim Zagrebom še nastopa v finalnem nizu hrvaškega državnega prvenstva. Pri Evi Lisec je reprezentančni strokovni štab dal prednost njenim šolskim obveznostim na I. gimnaziji v Celju in ko (če) se te uredijo, se bo priključila izbrani vrsti. Selektor se bo v prihodnjih dneh sestal še z Niko Barič, za katero pričakuje, da se bo pripravam pridružila naslednji teden.

Ekipo čaka dober mesec dni skupnih priprav, ki jih bo preživela v Kranjski Gori, Zrečah in Podčetrtku. S Portugalsko (16., 17. maj), Belgijo (23. maj), Črno goro (24. maj) in Finsko (30. maj in 1. junij) bo odigrala šest pripravljalnih tekem, med 8. in 25. junijem pa jo nato čakajo kvalifikacijske preizkušnje. Uvodoma bodo naša dekleta gostovala na Slovaškem, sledil bo trojček domačih tekem v Kranjski Gori (Poljska 11. junija, Luksemburg 15. junija in Slovaška 18. junija) ter gostovanji na Poljskem (22. junij) in v Luksemburgu (25. junij).

»Pri dekletih se je takoj videlo, da že komaj čakajo začetek priprav. Pred nami je velik izziv. Pripravljeni smo, da damo vse od sebe. Upam, da se čim prej sestavimo v polni postavi in začnemo delati. Prvi teden bomo izkoristili predvsem za dvig telesne pripravljenosti in za boljše spoznavanje med dekleti, postavili pa bomo tudi že prve principe naše igre,« poudarja selektor Orešnik.