V Latviji brez Zupana in Zagorca

Selektor košarkarske reprezentance Jure Zdovc je že določil potnike za kratko baltsko gostovanje konec tedna.

Objavljeno
04. avgust 2015 09.58
BASKET-WC-2014-SLO-MEX
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Po današnji stožiški drugi zaporedni pripravljalni tekmi z Avstralijo, ki jo je včeraj v Laškem že odpravila z 79:70, se bo slovenska moška članska košarkarska reprezentanca odpravila v Latvijo, kjer jo konec tedna čakata še dva pripravljalna obračuna pred septembrskim eurobasketom. Najprej bodo v soboto nasproti stali Poljaki, dan pozneje pa še gostitelji Latvijci, oba obračuna bosta na sporedu ob 18. uri.

Selektor Jure Zdovc pa je - po poročanju Sport kluba - že določil zasedbo, s katero bo odpotoval na kratko baltsko gostovanje. Odločil se je, da bo doma pustil Sašo Zagorca in Miho Zupana, ki bosta namesto dolge poti raje nemoteno trenirala v domovini pod taktirko selektorjevega pomočnika, novopečenega trenerja Uniona Olimpije Gašperja Potočnika.

Zagorac, ki bo odslej (vnovič) nosil majico ljubljanskih zmajev, se šele dobro vrača po poškodbi kolena, medtem ko se je Zupan pripravam izbrane vrste priključil naknadno. Odsotnost z reprezentančne akcije v Latviji, kot poudarja selektor, ne pomeni (nujno), da nanju ne bo računal na evropskem prvenstvu.