V sezoni 2016/17 vsi klubi že od začetka lige Telemach

V prihajajoči košarkarski sezoni se bodo udeleženci lige ABA (Tajfun, Krka, Olimpija) priključili šele v drugem delu DP.

Objavljeno
07. oktober 2015 12.48
vidic košarka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije (KZS) je na redni seji med drugim sprejel sklep, po katerem bodo morali od sezone 2016/17 naprej vsi klubi, udeleženci lige Telemach, nastopati že od začetka. Kot je znano, bodo v prihajajoči sezoni prvi del tekmovanja izpustili vsi trije udeleženci regionalne lige ABA: Tajfun, Krka in Union Olimpija.

Pred sejo izvršnega odbora je vodstvo zveze sestankovalo tudi s predsedniki vseh združenj, ki so skupaj pripravili izhodišča, ki jih je nato odbor soglasno podprl. Odločitev, da bo moralo vseh dvanajst prvoligašev v državnem prvenstvu sodelovati že od začetka, so pred tem z večino potrdili tudi kolektivi v Združenju klubov lige Telemach.

Že v tej sezoni pa bo do spremembe prišlo v pokalu Spar: namesto tradicionalnega finalnega turnirja osmerice bodo zdaj košarkarski privrženci na enem mestu lahko spremljali najboljše štiri zasedbe, udeleženci pa bodo znani po šestih kolih, zadnji bo potekal v istem tednu kot finalni turnir, ekipe pa bodo odigrale dva dvoboja (doma in na gostovanju).