V Ljubljano prihajata tudi Filipovski in Vidmar

Slovenski šampioni, košarkarji Petrola Olimpije, so v današnjem žrebu dobili tekmece v skupinskem delu lige prvakov. 

Objavljeno
11. julij 2017 17.19
J. P., J. M.
J. P., J. M.

Ženeva - Slovenski šampioni, košarkarji Petrola (doslej Uniona) Olimpije, so v današnjem plesu kroglic dobili tekmece v skupinskem delu lige prvakov pod okriljem FIBA Europe. Varovanci trenerja Gašperja Okorna bodo tako od 10. oktobra naprej moč merili z grškim AEK, italijansko Venezio, nemškim Bayreuthom, turškim Banvitom s trenerjem Sašem Filipovskim in kapetanom Gašperjem Vidmarjem, francoskim Strasbourgom in zmagovalcema kvalifikacijskih skupin 18 (Luleå, Antwerpen, Nižji Novgorod, Rosa Radom) in 22 (Groningen, Vitautas, Bakken Bears, Estudiantes).

V rednem delu bo nastopalo 32 ekip (skupaj v tekmovanju, s kvalifikanti vred, kar 56, med njimi 21 državnih prvakov), ki se bodo v štirih skupinah potegovale za prva štiri mesta posamezne skupine in posledično napredovanje v izločilne boje. Ljubljančani bodo v evropsko sezono zagotovo štartali bret najkoristnejšega igralca rednega dela prejšnje izvedbe regionalne lige ABA, srbskega centra Nikole Jankovića, ki je zvestobo obljubil novopečenemu turškemu prvoligašu Sakaryi Buyuksehirju.

»Izžrebani smo bili v zanimivo, atraktivno in tekmovalno zelo zahtevno skupino C Fibine lige prvakov. Banvit, AEK, Venezio in Strasbourg lahko izluščimo kot favorite skupine, ki bodo branili vstop v drugi del tekmovanja. Poudariti je treba, da lahko preko kvalifikacij v skupino dobimo kluba kot sta ruski Nižni Novgorod in španski Estudiantes, ki predstavljata dve izjemni košarkarski državi. Pred začetkom se moramo postaviti v vlogo, da iz ozadja napademo uvrstitev v drugi del tekmovanja. Poudarjam, šli bomo iz tekme v tekmo. Želimo si čim višje. V kolikor nam uspe priti v drugi del tekmovanja, bo to vrhunski dosežek. Daleč od tega, da se predajamo vnaprej, ampak bodimo realni. V tem trenutku nas bolj zanima sestava ekipe, ki poteka z omejenimi sredstvi, kar je glede na finančno sanacijo kluba popolnoma pravilno. Želimo si, da sestavimo čim bolj čvrsto in konkurenčno zasedbo za sezono 2017/2018. Vse bi rad opozoril, poudarjam, da ne iščemo alibija, ampak tekmovanje v Fibini ligi prvakov bomo začeli z zadnjega mesta kar se tiče financ. Verjamem, da nas bo po eni strani to še bolj razbremenilo in motiviralo. Čaka nas dobro in zanimivo tekmovanje, brez eksotičnih imen in zato smo po žrebu lahko zadovoljni,« so bili prvi vtisi trenerja Gašperja Okorna.

Matevž Zupančič, direktor kluba, pa je o žrebu dejal: »Pred nami je prva sezona v Fibini ligi prvakov. Z žrebom smo lahko zadovoljni, saj gre za kombinacijo relativno atraktivnih nasprotnikov in takšnih, ki so lahko tudi premagljivi. Za podrobne ocene in pričakovanja pred začetkom sezone bo potrebno še počakati, saj tako kot mi, tudi nasprotniki še sestavljajo svoje ekipe. Vsekakor smo veseli, da bomo v Ljubljani še naprej gledali evropsko mednarodno tekmovanje celo z več tekmami kot do sedaj, saj nas jih že v rednem delu čaka štirinajst. V klubu se, ne glede na stroge finančne omejitve, trudimo sestaviti ekipo, ki se bo tako kot lanska »metala na zobe« in bo vredna aplavza v Stožicah. V upanju na dober odziv javnosti bomo letos nekoliko prej začeli s prodajo sezonskih vstopnic in paketov.«