V Zagrebu še ni čutiti vpliva evropskega prvenstva

V Zagrebu je potekala uradna otvoritev evropskega prvenstva v košarki, prisotnih je bilo dobrih 2000 ljudi.

Objavljeno
03. september 2015 23.38
jsu*ZAGREB
Tanja Volarič, poročevalka
Tanja Volarič, poročevalka
Zagreb - Četudi Zagreb 42 ur pred prvo tekmo evropskega prvenstva 2015 košarkarsko (še kar) ne diha, je uradno odprtje turnirja v središču mesta pozdravilo dobrih 2000 ljudi.

Hrvaška je namreč s prevzemom organizacije ene od predtekmovalnih skupin dobila tudi izvedbo odprtja letošnjega evropskega prvenstva v imenu vseh drugih treh skupin. Mimohod 24 zastav držav udeleženk na osrednjem trgu Bana Jelačića je pospremilo tudi že nekaj predstavnikov reprezentanc, ki se bodo od sobote potegovale za napredovanje iz zagrebške skupine, med njimi denimo Vladimir Boisa, podpredsednik gruzijske zveze, pa seveda niz hrvaških asov iz zlatega obdobja tukajšnje košarke. Njih se je v kratkem nagovoru spomnil tudi predsednik Fiba Turgay Demirel, ki si je danes v spremstvu generalnega sekretarja Kamila Novaka tudi ogledal prizorišče.

Zagrebški trg je sicer v veliki meri odseval trenutno košarkarsko razpoloženje v prestolnici, v kateri ni čutiti, da je pred vrati veliki dogodek. Polovici trga se niti ni sanjalo, kaj se dogaja na drugi strani, velik del gledalcev se je kajpak zbral zaradi poznejšega koncerta Prljavega kazališta, s katerim so organizatorji začinili otvoritev. Tudi
reprezentance bodo obe dvorani za treninge, Areno in Dražena Petrovića, preizkusile šele jutri, ko se v Zagreb z zadnjih priprav v Čatežu seli tudi slovenska vrsta.