V ZDA že sestavili »dream team« za OI 2016

Še dobri dve leti do OI v Riu de Janeiru je ameriška košarkarska reprezentanca že usmerjena k zlati kolajni.

Objavljeno
23. januar 2014 17.30
OLY-2012-BASKET-USA-ESP
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Colorado Springs - Ameriška košarkarska zveza je že objavila širši seznam 28 kandidatov za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru leta 2016. Na njem so najbolj vroča imena iz lige NBA, kot so Kevin Durant, LeBron James, Carmelo Anthony, Deron Williams, Chris Paul in mnogi drugi, na seznamu pa ni poškodovanega zvezdnika jezernikov Kobeja Bryanta.

Na širšem seznamu znanega trenerja iz univerzitetne lige NCAA Mika Krzyzewskega je kar enajst košarkarjev, ki so na poletnih olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 osvojili odličje najbolj žlahtnega leska, poleg Duranta (Oklahoma City), Jamesa (Miami), Anthonyja (New York), Williamsa (Brooklyn) in Paula (Los Angeles Clippers) so tudi Tyson Chandler (New York), Anthony Davis (New Orleans), James Harden (Houston), Andre Iguodala (Golden State), Kevin Love (Minnesota) in Russell Westbrook (Oklahoma City).

Za nastop v Braziliji bosta kandidirala tudi nosilca zlatega odličja s poletnih olimpijskih iger v Pekingu leta 2008 Dwight Howard (Houston) in Blake Griffin (Los Angeles Clippers) ter dva nosilca zlate kolajne s svetovnega prvenstva v Turčiji leta 2010 - Stephen Curry (Golden State) in Derrick Rose (Chicago).

Na seznamu ameriškega selektorja in trenerja univerze Duke iz ameriške zvezne države Severna Karolina so tudi Kyle Korver (Atlanta), Kyrie Irving (Cleveland), Paul George (Indiana), LaMarcus Aldridge in Damian Lillard (oba Portland), Gordon Hayward (Utah), Kenneth Faried (Denver), Andre Drummond (Detroit), Bradley Beal (Washington), DeMarcus Cousins (Sacramento), David Lee in Klay Thompson (oba Golden State) ter Kawhi Leonard (San Antonio).

Vsi omenjeni ameriški košarkarji so tudi kandidati za nastop na septembrskem svetovnem prvenstvu v Španiji, kjer bo nastopila tudi Slovenija.