deset najbolj spektakularnih zabijanj leta v NBA

Lovorika za najatraktivnejše zabijanje že drugič zapored k članu moštva LA Clippers, tokrat k DeAndreju Jordanu.

Objavljeno
29. december 2013 01.07
BKN-BKO-SPO-LOS-ANGELES-CLIPPERS-V-GOLDEN-STATE-WARRIORS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York - Veliko je košarkarskih privržencev, ki jih v dvorane spravijo predvsem spektakularna zabijanja. Tudi na tekmah zvezd požanjejo največ odobravanja, onkraj Atlantika pa se jih v profesionalni ligi NBA vsako leto nabere toliko izstopajočih, da ob menjavi koledarja le s težavo izberejo deset najbolj atraktivnih.

Naloga ni nikdar lahka - in tudi letos ni bila. Konkurenca mojstrov te prvine je izjemna, vendar pa so si največji zvezdniki NBA tokrat obrisali pod nosom. Kobe Bryant, LeBron James, Paul George, Jeff Green in drugi so namreč ostali dolgih nosov, saj si je prestižno lovoriko najboljšega zabijalca prislužil 25-letni in 211 centimetrov visoki center moštva Los Angeles Clippers DeAndre Jordan. V obračunu z Detroitom je izkoristil izjemno podajo Chrisa Paula, položil na hrbet tekmečevega branilca Brandona Knighta in z živalskim skokom brutalno porinil žogo skozi mrežico. Že marca se je šušljalo, da bi to zabijanje utegnilo biti najlepše v letu 2013.

Pogled v zgodovino: tudi lani je bil »lastnik« najboljšega zabijanja onkraj luže član moštva Los Angeles Clippers - in sicer krilni center Blake Griffin, ki je v dvoboju z Oklahomo osmešil tekmečevega centra Kendricka Perkinsa, saj ga je z lahkoto preskočil in žogo spravil skozi obroč. Griffin se je v udarni deseterici znašel tudi letos.