na derbiju v Beogradu izstopal Slovenec

Večni derbi košarkarjev Crvene zvezde in Partizana v ligi ABA zaznamoval tudi Jaka Blažič z 19 točkami.

Objavljeno
24. februar 2014 14.09
Košarka Slovenija Rusija
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Beograd − V večnem derbiju beograjskih košarkarskih velikanov Crvene zvezde in Partizana v sinočnjem 21. kolu regionalne lige ABA je na parketu najbolj blestel − Slovenec. Reprezentant Jaka Blažič je namreč k zmagi zvezde s 63:57 v 25 minutah, prebitih na parketu, prispeval kar 19 točk (prosti meti 3:3, za dve 5:7, trojke 2:4; dodal je še po tri skoke in asistence), s čimer je bil prvi strelec svojega moštva in tudi tekme.

Izid je bil nazadnje izenačen v 25. minuti (36:36), odtlej pa so bili vselej v rahli prednosti gostitelji, ki so tako zadržali vodilno mesto na razpredelnici. Blažiču je po učinkovitosti sledil Charles Jenkins z enajstimi točkami, v majici poražencev pa sta bila najbolj razpoložena Tarence Anthony Kinsey (13) in Milenko Tepić (12).

Z eno najlepših potez v dvoboju pa je tribune na noge pognal 23-letni slovenski reprezentančni organizator igre, ki je že v uvodni četrtini atraktivno zabil čez velikovišjega Črnogorca Aleksandra Saše Pavlovića. Akcijo si lahko ogledate v zgornjem videoposnetku.