Robinsonova mojstrovina za čisto (pet)desetko

V okviru vikenda zvezd (All-Star) košarkarske lige NBA je v metu trojk zmagal Eric Gordon, v spretnosti pa Kristaps Porzingis.

Objavljeno
19. februar 2017 10.24
NBA/
J. P.
J. P.

New Orleans - »Želel sem vnesti nekaj sveže energije v tekmovanje in gledalcem ponuditi nekaj, česar ni še nihče pred menoj,« se je smejalo košarkarju Indiane Glennu Robinsonu, spektakularnemu zmagovalcu tekmovanja v zabijanju v okviru vikenda zvezd (All-Star) lige NBA. Za zmago je preskočil tri ljudi (soigralca Paula Georgea, navijačico in klubsko maskoto) in žogo z obema rokama »vzvratno« porinil v koš, navdušene sodnike pa prepričal, da so mu mirne vesti naklonili najvišjo možno oceno - 50. V finalu je z rezultatom 94:87 odpravil Phoenixovega novinca Derricka Jonesa, ki je doslej v sezoni lige NBA igral zgolj za vzorec, raje se je kalil v razvojnem moštvu Northern Arizona Suns. V zabijanju sta tekmovala še Aaron Gordon (Orlando) in DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers).

Večer pred osrednjim dogodkom vikenda, nocojšnjim dvobojem vseh zvezd lige NBA, so gledalci videli še dve tekmovanji. V metanju trojk je Houstonov ostrostrelec Eric Gordon, v tej sezoni najučinkovitejši strelec z razdalje, šele po »podaljšku« strl odpor Clevelandovega tekmeca Kyrieja Irvinga. Lanske zmage ni ubranil Klay Thompson, ki je izpadel v prvem krogu. V spretnostnem tekmovanju je Evropi zmago zagotovil latvijski center Kristaps Porzingis, soigralec Saše Vujačiča pri Kratkohlačnikih iz New Yorka, ki si je v finalu pokoril še Utahovega Gordona Haywarda.