Vidmar in Blažič sta se pridružila pripravam, Lapornik odhaja v Španijo

Slovenski košarkarji bodo začeli drugi del priprav na kvalifikacije za EP, zraven sta tudi Gašper Vidmar in Jaka Blažič.

Objavljeno
25. julij 2016 16.22
Posodobljeno
25. julij 2016 16.28
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Ljubljana - Slovenska košarkarska reprezentanca je danes začela drugi cikel priprav na kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2017.

Izbranci selektorja Igorja Kokoškova se iz Rogaške Slatine selijo v Kranjsko Goro. Tam bo priprave opravilo sedemnajst igralcev, saj sta se reprezentanci pridružila še Gašper Vidmar in Jaka Blažič.

Kot so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije, so od danes na voljo tudi vstopnice za prijateljske in kvalifikacijske tekme.

Prva pripravljalna tekma slovensko vrsto čaka čez enajst dni, ko bo v celjski dvorani Zlatorog na sporedu Pokal Adecco. Dnevne vstopnice za obe petkovi (5. avgust) ali sobotni (6. avgust) tekmi so v predprodaji po 9,90 evra, na dan tekme pa po 12 evrov.

Za vstopnico Telemachovega spektakla v dvorani Stožice v Ljubljani (20. avgusta proti Veliki Britaniji ali 27. avgusta proti Črni gori) boste v predprodaji odšteli 7,90 evra, na dan tekme pa 10 evrov. Po 10 evrov bodo stale tudi vstopnice za tekmo proti Makedoniji v Mariboru (24. avgust).

Od ponedeljka so na prodajnih mestih Eventima na voljo tudi vstopnice za vse tri domače kvalifikacijske tekme. V predprodaji za posamezno tekmo njihova cena znaša 10,90 evra, na dan tekme pa 14 evrov. Možen je tudi nakup paketa Še več, ki za 28 evrov združuje vse tri vstopnice za ogled kvalifikacijskih obračunov, ali družinske vstopnice, ki pomeni plačaš 3 dobiš 4.

Lapornik podpisal za Bilbao

Na pripravah slovenske reprezentance je prisoten tudi 22-letni Miha Lapornik, ki si je našel nov klub. Dosedanji član Uniona Olimpije se po koncu sezone ni odločil za podaljšanje, ampak se bo preselil k španskemu prvoligašu Bilbau, s katerim je sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono.

Miha Lapornik je v pretekli sezoni v regionalni ligi ABA v povprečju dosegal 12,1 točke, 1,9 skoka in 1 podajo na tekmo, v evropskem pokalu pa 9,9 točke, 1,9 podaje in 1,5 skoka na tekmo.