Vidmar želi pomagati reprezentanci v kvalifikacijah za EP 2017

Slovenski center Gašper Vidmar je potrdil, da je pripravljen igrati za reprezentanco v kvalifikacijah za EP 2017.

Objavljeno
04. marec 2016 13.25
Posodobljeno
04. marec 2016 13.42
Gašper Vidmar med tekmo EP Slovenija Gruzija,Celje Slovenija 07.09.2013
M. Ž.
M. Ž.

Milano - Slovenski košarkar Gašper Vidmar je vodstvu slovenske reprezentance sporočil, da je pripripravljen igrati za Slovenijo v letošnjih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2017.

Gašperja Vidmarja sta v Milanu, kjer je v okviru osmine finala evropskega pokala gostoval s svojim Banvitom, obiskala športni direktor reprezentance Matjaž Smodiš in pomočnik selektorja Rado Trifunović. Vidmar je v pogovoru dejal, da bo, v kolikor mu bo zdravje dopuščalo, novemu selektorju Igorju Kokoškovu.

Športni direktor Matjaž Smodiš je o obisku v Milanu povedal: »Gašper se je našega obiska zelo razveselil. Verjetno mu je dvourni pogovor v slovenščini prijal, glede na to, da se je sicer večino časa primoran pogovarjati v turščini. Povedal je, da je v Banvitu, kateremu se je pridružil pred začetkom te sezone, zadovoljen. Obenem je izrazil ambicije, da v prihodnosti zaigra še na višjem nivoju. Trenutno je naš center zdrav in se dobro počuti, kar je v tem trenutku najbolj pomembno. Zatrdil je še, da je pripravljen sodelovati na letošnji reprezentančni akciji, v kolikor mu bo zdravje to dopuščalo.«

28-letni Vidmar je za slovensko reprezentanco odigral 29 tekem in dosegel 117 točk. Slovenski center je imel v zadnjih letih težave s poškodbami, zaradi česar je manjkal na zadnjih dveh večjih tekmovanjih - svetovnem prvenstvu 2014 in evropskem prvenstvu 2015.

Slovenija bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo igrala proti Kosovu, Bolgariji in Ukrajini, tekme bodo med 31. avgustom in 17. septembrom.