Vitrancu zelena luč po elektronski pošti

Pred vrati so tekme 54. Pokala Vitranc, najboljši smučarji bodo v Podkorenu tekmovali 14. in 15. marca.

Objavljeno
06. marec 2015 14.58
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Tik pred razpletom tekmovalne zime bodo najboljši alpski smučarji že tradicionalno gostovali tudi v Kranjski Gori. Tekmam 54. Pokala Vitranc, ki bodo naslednji konec tedna, je Mednarodna smučarska zveza (FIS) že prižgala zeleno luč.

Ker kranjskogorski prireditelji, člani elitne skupine prizorišč Club 5+, uživajo veliko zaupanje krovne smučarske organizacije, so tako zeleno luč za izvedbo tekem dobili kar prek elektronske pošte. Proga, na kateri so v preteklih dneh trenirali tudi nekateri najboljši tekmovalci z Marcelom Hirscherjem na čelu, je dobro pripravljena in že čaka na zadnje slalomske in veleslalomske boje pred zaključkom sezone v Meribelu.

»Proga, na kateri bo potekalo tekmovanje, je zasnežena z zadostno količino naravnega in kompaktnega snega. Glede na veliko zaupanje, ki ga uživamo pri Mednarodni smučarski zvezi, je bila tokratna snežna kontrola nekoliko nenavadna, saj je potekala na daljavo. Kontrolo je dejansko opravil vodja kranjskogorskega tekmovanja Aleš Vidic, ki je vse ključne podatke o debelini in trdoti snežne podlage, kakovosti in temperaturah snega predstavniku Fis Emmanuelu Coulderju sporočil kar po elektronski pošti,« je bil ob današnji predstavitvi na novinarski konferenci v Ljubljani zadovoljen generalni sekretar organizacijskega komiteja pokala Vitranc Srečko Medven.

Brezhibne priprave tekmovalne proge ne more načeti niti napovedano toplo spomladansko vreme. »Pripravljeni smo na vse scenarije, tudi na morebitno tropsko vročino, a kakšnih izrednih razmer ni napovedanih, tako da se nam obeta nova lepa prireditev,« se je ob tem pošalil Medven.

Vitranški prireditelji v nasprotju z Zlato lisico nimajo zagotovljenega obiska zaradi domačih uspehov, bi pa zato radi čim več gledalcev privabili z različnimi promocijskimi akcijami. Ena teh bo modna revija smučarskih veteranov, med katerimi bodo Mitja Dragšič, Mitja Valenčič, Rene Mlekuž, Urška Hrovat in Alenka Dovžan, ob čemer bo Smučarska zveza Slovenije predstavila novega pokrovitelja za naslednjo sezono. Petrol bo svoje partnerje povabil na ekskluzivno zabavo in srečanje s svojimi športniki, Zavarovalnica Triglav bo 300 posameznikom omogočila ogled tekem iz zraka z dvigalo »Dinner in teh Sky«, pripravili so tudi posebno VIP ponudbo: v družbi Jureta Franka in Urške Hrovat si bo za 500 evrov mogoče ogledati progo pred tekmo.

Vsi obiskovalci pokala Vitranc, ki bodo prinesli na tekmovanje dovolj veliko slovensko zastavo in bodo zagotovili, da bodo z njo vzpodbujali nastopajoče, bodo imeli brezplačen vstop. Prvi dan tekmovanja, v soboto, ko bo tudi javno žrebanje startnih številk za nedeljski slalom, bo poskrbljeno tudi za zabavo. Vrhunec zabave Q Max Party bosta nastopa hrvaške popevkarice Nine Badrić in slovenskega mojstra pop ritmov Magnifica.