Vrnitev Sekulića h Krki

Košarkarski strokovnjak Aleksander Sekulić bo v novi sezoni pri Krki deloval kot pomočnik trenerja Aleksandra Džikića.

Objavljeno
13. avgust 2013 15.12
tlo kosarka
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Novo mesto - Iz slovenskega državnega prvaka Krke so sporočili, da se v trenerski kader vrača Aleksander Sekulić, ki bo prevzel funkcijo pomočnika trenerja Aleksandra Džikića.

35-letni Sekulić bo tako znova združil moči z Džikićem, s katerim sta pri Krki v zgodovinski sezoni 2010/11 osvojila pokal Eurochallenge in državno prvenstvo ter se uvrstila med štiri najboljše v ABA ligi.

Po odhodu Džikića v Lietuvos Rytas je bil Aleksander Sekulić v sezoni 2011/12 najprej pomočnik Nenadu Trajkoviću, po njegovem odhodu v decembru 2011 pa je postal prvi trener in s Krko osvojil naslov državnega prvaka. Kot prvi trener je začel tudi minulo sezono, a je zaradi slabših rezultatov Krko zapustil v letošnjem februarju.

Sekulić je bil že pomočnik reprezentančnega selektorja Aleša Pipana na svetovnem prvenstvu na Japonskem (2006), na evropskem prvenstvu v Španiji (2007) in na kvalifikacijah za Olimpijske igre v Atenah (2008), trenutno pa kot pomočnik Boža Maljkovića sodeluje v pripravah slovenske reprezentance na EP v Sloveniji.