Vujačič: Sem pravi gentleman, kraj in datum poroke bo izbrala Marija

Saša Vujačič je moral ob prihodu v Moskvo odgovarjati na vprašanja o svoji zaročenki Mariji Šarapovi in njunem odnosu.

Objavljeno
26. januar 2012 15.14
Posodobljeno
26. januar 2012 15.37
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Moskva - Nesojeni slovenski reprezentant Saša Vujačič je z moštvom Anadolu Efes v drugem kolu drugega dela evrolige gostoval pri sloviti CSKA.

Obračun se je končal z novo visoko zmago ruske ekipe, Mariborčan pa je bil z 21 točkami vnovič najboljši strelec turškega moštva, toda ruskih novinarjev niso zanimale podrobnosti o sami tekmi, temveč so želeli zvedeti čim več podrobnosti o njegovem razmerju z rusko teniško igralko Marijo Šarapovo.

Vujačič je namreč preteklo leto zaprosil rusko lepotico, javnost pa sedaj zanima, kdaj in kje se bo odvijala poroka. »Poglejte, jaz sem svoj del opravil. Zaprosil sem Marijo in ona je rekla da. Za datum in kraj poroke boste morali vprašti njo, saj sem ji kot pravi gentlemen prepustil izbiro. Prihodnji teden se bo Marija vrnila v Moskvo in prepričan sem, da vam bo rade volje razkrila več podrobnosti,« je za ruske RAI Novosti dejal Vujačič.

Odgovor je zadovoljil predstavnike ruske sedme sile, saj je bil to hkrati tudi namig, da bo Šarapova vendarle zaigrala za rusko reprezentanco v FedPokalu. Novinarji so 27-letnega Mariborčana povprašali tudi o možnosti ponovitve vrnitve v ligo NBA, kjer je največi pečat pustil, ko je z moštvom Los Angeles Lakers osvojil naslov prvakov. Zanimalo jih je predvsem, kako bo njegova potencialna vrnitev v ZDA vplivala na odnos z zaročenko.

»Že sedaj jo več videvam na malih ekranih kot pa v živo, čeprav nama moderna tehnologija omogoča pogovor preko interneta, kar nekoliko olajša stvari. Vedela sva, da bo prišlo do takšnih trenutkov, saj ima vsak svojo profesionalno športno kariero. Zavedava se, da bova šele po končani karieri imela dovolj prostega časa za skupno druženje,« je pojasnjeval Vujačič, ki je zelo ponosen na športne uspehe svoje zaročenke.

Šarapova je trenutno v izjemni formi, saj se je prebila v finale OP Avstralije, kjer se bo v soboto pomerila z Belorusinjo Viktorijo Azarenko, zmagovalka pa bo zasedla tudi prvo mesto na lestvici WTA. Vujačič je ob tem pripomnil, da je njegova kariera sicer bolj skromna kot Marijina, a jo vedno znova rad vidi, kako dominira na teniškem igrišču.