Vujačić: Ni lahko, ko želiš igrati, a le gledaš tekmo

Slovenski košarkar Saša Vujačić meni, da je novi slovenski košarkarski selektor Igor Kokoškov odlična izbira.

Objavljeno
20. februar 2016 11.25
NBA/
Š. Ro.
Š. Ro.

New York - Sinočnji derbi v košarkarski ligi NBA med moštvoma New York Knicks in Brooklyn Nets je s klopi pospremil slovenski košarkar Saša Vujačić. Član Kratkohlačnikov ni dobil priložnosti za igro, po porazu svojega moštva pa spregovoril za Slovensko tiskovno agencijo.

»Smo ekipa z dolgo zgodovino in smo bili v preteklosti uspešni. Trenutno se borimo za končnico, nasprotniki pa so danes odigrali zelo sproščeno, trdo tekmo. Ko so nas pritisnili, nismo mogli narediti nič, kar je zelo razočaralo vse, tako da je trenutno dva proti ena za njih,« je uvodoma povedal o tekmi, ki se je končala s 109:98 v prid Mrežic, za katere je v preteklosti igral tudi sam.

Trener Kurt Rambis mu tokrat ni ponudil priložnosti, da stopi na parket. »Še vedno iščemo identiteto ekipe. Vedo, kaj lahko naredim, vedo, zakaj so me pripeljali sem. Igralcu ni lahko, ko hoče igrati in gleda tekmo. Moram biti pozitiven in čakam na svojo priložnost. Pripravljen sem, da naslednjih 20 tekem in več pomagam ekipi. Bistveno je, da sem prebrodil to neko oviro New Yorka v prejšnjem mesecu in komaj čakam, da začnem igrati,« je dejal Mariborčan.

Je še kaj upanja, da dvem šampionskim prstanom v ligi NBA dodal še tretjega? »Težko je reči. Mi smo v Los Angeles Lakers potrebovali štiri leta, da smo prišli do finala. Smo v izgradnji nečesa. Lepo bi bilo, da pridemo v končnico, da fantje občutijo, kaj pomeni igrati v končnici, ker gre za povsem drugačno košarko, v kateri zacvetiš, če živiš za to. Zelo pomembno je, da naredimo ta korak in imamo leto, dve, tri, da pridemo do te stopničke, ko se lahko borimo za sam vrh,« je umiril žogico.

Toda nikoli ne reci nikoli. To velja tudi za njegove nastope za slovensko reprezentanco, ki ima novega selektorja Igorja Kokoškova. »Slovenija ima neverjetno veliko talentov za tako majhno državo. Žalostno je, da se nismo nikoli zbrali najboljši, da delimo to radost, to srečo, ta zmagovalni duh z našimi državljani v Sloveniji, ker mislim, da so si to želeli zadnjih 20 let in več. To boli in težko je preko tega. Vem, da je novi selektor super človek in super trener. Mislim, da je fenomenalna izbira,« je dejal in dodal, da se doslej z nikomer še ni pogovarjal o možnosti igranja za reprezentanco. Trenutno ga pač zanimajo le tekme v NBA. »Moram se osredotočiti na zadnje tekme, potem pa bomo videli.«