Vujošević obtožil Jako Blažiča namernih udarcev

Slovenski košarkar pri Crveni zvezdi je nesrečno v oko mahnil Nikolo Milutinova, ki polfinalne tekme ni mogel nadaljevati.

Objavljeno
15. april 2015 13.45
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Beograd - Sinočnja prva polfinalna tekma regionalne košarkarske lige ABA, beograjski mestni derbi med Crveno zvezdo in Partizanom (73:64), dobiva podaljšek. Po koncu tekme se je namreč pod plazom kritik znašel Slovenec v majici zmagovalnega moštva Jaka Blažič, ki je v 26 minutah na parketu prispeval osem točk, a si v isti sapi prislužil grajo razvpitega Partizanovega trenerja Duška Vujoševića, češ da je vnovič - po njegovem ne prvič v sezoni - namerno poškodoval enega od njegovih igralcev.

Prvič naj bi se to pripetilo že v začetku sezone, ko je bil njegova žrtev reprezentančni kolega Edo Murić, tokrat pa je v dvoboju z Blažičem nastradal 212 centimetrov visoki Nikola Milutinov. Slovenski košarkar ga je namreč že v uvodnem delu v srditem boju za izgubljeno žogo nesrečno usekal po obrazu, zaradi česar center ni mogel nadaljevati obračuna, zavoljo udarca v oko pa je vprašljiv tudi njegov nastop na današnji drugi polfinalni tekmi. Blažič na obtožbe odgovarja, češ da je tekmečeva poškodba naključje, saj se je zgodila povsem v žaru borbe.