Washington z Bogdanovićem v boj za vrh Vzhoda; bo Boston še danes poskrbel za »bombo«?

Zadnji dan prestopnega roka v ligi NBA bo zagotovo prinesel nekaj odmevnih prestopov. Delodajalca je zamenjal Bojan Bogdanovič.

Objavljeno
23. februar 2017 10.48
Wizards-Nets-Trade Basketball
N. Gr.
N. Gr.

Brooklyn - V zadnjih dneh se v ligi NBA omenja ogromno različnih kombinacij, ki vključujejo prestope superzvezdnikov. Že nekaj časa je negotova usoda Carmela Anthonyja v New Yorku, povsem izključena nista niti odhoda Jimmyja Butlerja iz Chicaga in Paula Georgea iz Indiane. 

Zaenkrat največji ulov je uspel Pelikanom iz New Orleansa, ki so za »drobiž« iz Sacramenta pripeljali enega najboljših centrov lige DeMarcusa Cousinsa, ki bo z Anthonyjem Davisom tvoril izjemno navezo pod košem. Že nekaj časa se je omenjala tudi potencialna razprodaja v Brooklynu, kjer po še eni izgubljeni sezoni želijo do konca sezone sprazniti prostor za plače in si priboriti čim višji nabor na draftu. Najbolj zaželjena sta bila center Brook Lopez in hrvaški krilni igralec Bojan Bogdanović

Poleg Bogdanovića v Washington v zameno za Andrewa Nicolsona, Marcusa Thorntona in izbora v prvem krogu na junijskem naboru iz najslabše ekipe lige NBA prišel še Chris McCullough. Brooklyn bo za prenovo ekipe dobil dodatni nabor, Washington pa z Bogdanovićem odličnega strelca, ki ga v letošnji sezoni krvavo potrebujejo. Kljub temu, da mečejo le 23,3 odstotno iz igre, so trenutno tretji na Vzhodu z razmerjem zmag 34-21. 

»Bojan je odličen strelec, z njim smo dobili dimenzijo več. V Brooklynu je začenjal tekme, se dokazal, za nas pa bo pomenil, da bomo lahko še bolj kreativni,« je bil ze realizacijo prestopa zelo zadovoljen predsednik Washigtona Ernie Grunfeld

Menjava Splitter - Ilyasova

Menjavo sta opravila tudi Philadelphia in Atlanta. Lani najslabša ekipa lige je v Atlanto poslala Ersana Ilyasovo in izbor v drugem krogu nabora, v nasprotni smeri pa je potoval izkušeni brazilski center Thiago Splitter, ki je v preteklih sezonah imel pomembno vlogo v San Antoniu kot igralec s klopi. 

Do konca prestopnega roka bodo krožile predvsem špekulacije glede prestopa enega od zvezdnikov v Boston, ki ekipam lahko največ ponudi, hkrati pa bi se z okrepitvijo na položaju centra resno vmešali tudi v boj za naslov prvaka. Najglasneje se omenjata center Detroita Andre Drummond in Andrew Bogut, ki v Dallasu ne igra tako uspešno, kot je lani v Golden Stateu.