WNBA: lovorika po 14 letih spet v Los Angeles

Košarkarice zasedbe Los Angeles Sparks so v finalni seriji s 3:2 v zmagah odpravile branilke lanske lovorike.

Objavljeno
21. oktober 2016 12.58
BKO-SPO-WNBA-2016-WNBA-FINALS---GAME-FIVE
J. P.
J. P.

Minnesota - Košarkarice zasedbe Los Angeles Sparks so zmagovalke lige WNBA, ženske različice slovitega severnoameriškega klubskega tekmovanja NBA. V odločilni peti tekmi so namreč na gostovanju s 77:76 odpravile ekipo Minnesota Lynx in ji preprečile ubranitev lanske lovorike, medtem ko so se same dokopale do tretje v zgodovini, prve po letu 2002.

V prvi četrtini sta se zasedbi izmenjavali v vodstvu, na glavni odmor so šle gostiteljice s šestimi točkami naskoka, ki pa je v celoti skopnel že v tretjem delu. Zadnja četrtine je bila razburljiva, poznejše zmagovalke so zapravile osem točk prednosti, četrt minute pred koncem je še dišalo po zmagi Minnesote s košem Maye Moore za 76:75, a je zmagovalke 2,1 sekunde pred zadnjim piskom sirene odločila Nneka Ogwumike, ki je tudi najbolj zaznamovala celotno sezono.

V zmagovalni zasedbi je bila s kar 28 točkami (prosti meti 2:4, za dve 10:7, trojke 2:5) daleč najučinkovitejša 30-letna in 193 centimetrov visoka Candace Parker, ki je dodala še dvanajst skokov in so jo zasluženo izbrali za najkoristnejšo igralko serije. Pri poraženkah se ji je odlično postavila po robu Moorova, ki se je ravno tako veselila dvojnega dvojčka za 23 točk in enajst asistenc.