Wright zapustil Olimpijo in se seli v Rusijo

Ameriški organizator igre Zack Wright se je odločil za odhod iz Olimpije, kariero bo nadaljeval pri ruskem Saratovu.

Objavljeno
29. februar 2016 15.05
Posodobljeno
29. februar 2016 15.16
M. Ž.
M. Ž.

Ljubljana - Union Olimpija je danes ostala brez prvega organizatorja igre, Američana Zacka Wrighta, ki je sprejel ponudbo ruskega Saratova. Prestop bo veljaven po zdravniškem pregledu in plačilu določene odškodnine.

31-letni ameriški košarkar se je Olimpiji pridružil lanskega avgusta in imel v evropskem pokalu povprečje 12 točk, 5,2 skoka in 3,5 podaje na tekmo, v ligi ABA pa je odigral 22 tekem in v povprečju dosegal 9,9 točke, 4,7 skoka in 3,5 podaje na tekmo.

»Zahvaljujem se klubu za priložnost, ki sem jo dobil v Ljubljani, bilo mi je v čast nastopati za Union Olimpijo, za klub, ki je urejen na vrhunskem nivoju. Zahvaljujem se trenerjem in soigralcem, skupaj smo preživeli vse vzpone in padce, ki so sestavni del ekipnega športa. V preteklih dneh sem prejel izjemno ponudbo drugega kluba, ki je za zadnje obdobje sezone nisem želel zavrniti. Unionu Olimpiji želim čim boljše rezultate v nadaljevanju sezone,« je povedal Američan, ki se bo pridružil šestouvrščeni ekipi lige VTB.

Direktor Olimpije Matevž Zupančič je ob Američanovem odhodu dejal: »Zack Wright je pri Unionu Olimpiji v letošnji sezoni upravičil svojo vlogo. Ob prejetju dobre ponudbe iz ruskega kluba smo mu odhod v skladu z dogovorom tudi omogočili. O morebitni njegovi zamenjavi bomo v klubu odločali v prihodnem obdobju.«