Za Griffina zelena in rdeča luč hkrati

Zvezdnik moštva LA Clippers v košarkarski ligi NBA mora še štii tekme počivati zaradi januarskega incidenta v Torontu.

Objavljeno
28. marec 2016 13.31
J. P.
J. P.

Los Angeles - Dobra in slaba novica za zvezdnika moštva lige NBA Los Angeles Clippers Blaka Griffina. Zdravniki so mu namreč prižgali zeleno luč za vrnitev na parket po poškodbi mišice in kosti na roki, vendar pa bo moral kljub temu prisilno počivati še štiri tekme, takšno kazen mu je namreč naložil klub zaradi udarca člana klubskega osebja.

Konec januarja je namreč vročekrvni Griffin med prepirom v neki restavraciji v Torontu s pestjo udaril v obraz klubskega ekonoma Matiasa Testija in si ob tem tudi zlomil kost v dlani. Nekaj dni pozneje, ko je umiril živce in prespal incident, se je 26-letni krilni center za nerazumno dejanje javno opravičil.

Kazen - veljati je začela v sinočnjem dvoboju z Denverjem, znova pa bo lahko v pogonu 3. aprila proti Washingtonu - bo Griffina malenkostno udarila tudi po žepu, saj se je njegov delodajalec odločil, da ga bo med suspenzom začasno črtal s plačilnega seznama. Tako bo košarkar, ki letno zasluži 18,9 milijona dolarjev, po lastni neumnosti ob 859.442 »zelencev«.