Za nagrado je žreb Slovenkam namenil najbolj kakovostne tekmice

Eurobasket: Slovenija bo doživela ognjeni krst proti Franciji, nato bo igrala z Grčijo in branilkami naslova iz Srbije.

Objavljeno
10. december 2016 00.53
Eduardo Brozovič
Eduardo Brozovič
Ljubljana – Najboljše slovenske košarkarice so dobile imenitno nagrado že s premierno uvrstitvijo na evropsko prvenstvo, vendar so včeraj nestrpno pričakovale tudi žreb skupin. Prepričane so, da z uspešnimi kvalifikacijskimi nastopi proti Litvi in Latviji še niso rekle zadnje besede, zato se bodo ambiciozno podale tudi na Češko, ki bo med 16. in 25. junijem prihodnje leto gostila 16 najboljših reprezentanc celine.

Žreb je izbrankam selektorja Damirja Grgiča namenil zelo kakovostne tekmice. V uvodnem nastopu se bodo 16. junija 2017 pomerile v praški areni Kralovka s Francijo, ki ima v lasti dve zlati, pet srebrnih in eno bronasto kolajno z EP ter je pred dvema letoma na Madžarskem in v Romuniji osvojila drugo mesto.

Dan pozneje jih bo pričakala Grčija, 10. na zadnjem eurobasketu, po dnevu počitka pa še Srbija, ki bo na Češkem branila naslov evropskega prvaka. V četrtfinale v praški dvorani O2 bodo neposredno napredovale le zmagovalke vseh štirih skupin, drugo- in tretjeuvrščene zasedbe pa se bodo po navzkrižnem sistemu udarile v dodatnem repešažu.

Selektor Grgič je potrdil, da čaka njegove košarkarice pravi ognjeni krst: »Začeli bomo po najtežji možni poti. Žreb nam je določil zelo zahtevno skupino, vendar se tekmic ne bojimo. Zagotovo bomo naredili vse, da bi se dobro pripravili in se predstavili v pravi luči na prvenstvu. Vodstvo reprezentance se bo s polno vnemo lotilo načrtovanja priprav in drugih aktivnosti, saj želimo EP pričakati v najboljši možni formi.«

Kapetanka reprezentance Maja Erkić je dodala: »Pred žrebom nisem imela posebnih želja, prav tako pa so napovedi v tem trenutku še preuranjene, saj nas od prvenstva loči kar nekaj časa. Želim si le, da bi bile vse reprezentantke zdrave, nedvomno pa bomo na EP dale vse od sebe. Vsaka tekma bo zgodba zase, verjamem pa, da nas znova krasil izjemen ekipni duh, ki je bil temelj naših dobrih predstav ob osvojitvi prvega mesta v kvalifikacijah. Prijazno vabim vse naše navijače, naj nas podprejo na Češkem, saj nam lahko težko pričakovano prvenstvo prinese tudi obilo veselja.«