Zagorac in Joksimović kmalu nared

Zdravnik slovenske reprezentance dr. Marko Macura ima v teh dneh obilo dela. Pravi, da bi Nikolić potreboval tri tedne počitka.

Objavljeno
27. julij 2015 11.13
Košarka
B. E., šport
B. E., šport
Kranj – Zdravnik slovenskih košarkarjev dr. Marko Macura na reprezentančne priprave ni dočakal Gašperja Vidmarja, saj je že pred začetkom vadbe sporočil Juretu Zdovcu, da zaradi načetega kolena odpoveduje nastop na letošnjem EP. Zato pa ima precej dela z drugimi kandidati. Že po prvih treningih je moral operirati Saša Zagorca, ki bo po Mihi Laporniku in Mitji Nikoliću očitno naslednja okrepitev Uniona Olimpije. S tem pa še ni bilo konec zapletov.

»Pri artroskopiji Saševega kolena smo našli zmehčan hrustanec, ampak le na enem delu in brez raztrganine, zato ne potrebuje posega za obnovitev hrustanca in bo ob postopnem stopnjevanju vadbe zmogel napor. Spremljati pa moramo njegovo stanje, saj se vsak sklep drugače odzove na takšen poseg. Potreboval bo obilico vaj za krepitev kolena, da se bo lahko uspešno vrnil na igrišča. V prvih dneh po operaciji je njegovo izhodišče videti odlično in če bo šlo vse po najbolj optimističnem scenariju, bo lahko začel vaditi s polno močjo po sedmih do desetih dneh, za čvrsto kontaktno igro pod košema bo bržkone potreboval še kakšen dan več. Nikakor pa ne bomo tvegali, saj bo imel težave več časa, če mu bo koleno začelo otekati,« je pojasnil stanje prvega strelca in najbolje ocenjenega košarkarja minule sezone lige Telemach.

Dr. Macura, sam nekoč košarkar Ilirije, Slovana in Zagorja, je nato nadaljeval: »Stanje pri drugih košarkarjih ni skrb vzbujajoče. Nebojša Joksimović je prebolel virozo in zdaj mora njegovo telo počasi priti k sebi, poznate pa tudi primer Alekseja Nikolića. Pri pregledu je bilo vidno, da so mu napori z EP košarkarjev do 20. leta pustili posledice, saj je imel vneta tri narastišča. Takšno stanje zahteva fizioterapijo in se umiri v dveh ali treh tednih, zato Aleksej zagotovo ne bi mogel s polno obremenitvijo trenirati že minulo sredo, kot je računal selektor. Kot vedno sem mu ponudil svoje mnenje, vendar se je odločil, da si ne more privoščiti zamude še enega moža. Potrebuje košarkarje, ki so zdravi in v formi, izjemo si lahko privošči le na deficitarnem igralnem položaju.«