Zakaj ledu ne bi prebili danes?

Pokal eurochallenge: košarkarji Krke nocoj na Madžarskem po prvo zmago v gosteh.

Objavljeno
11. november 2013 22.19
Tanja Volarič, šport
Tanja Volarič, šport

Ljubljana – Košarkarji Krke se vse bolj sprašujejo, kdaj se jim bo nasmehnila tudi Fortuna, da bi tudi v gosteh zabeležili kakšno zmago, po kateri bi še lažje dali v višjo prestavo. Jaszberenyi se jim danes ob 19. uri v pokalu eurochallenge ponuja kot idealna priložnost, saj Madžari po kakovosti ne izstopajo in so tudi v DP minuli konec tedna zabeležili gladek poraz.

Težave z nastopi v gosteh so za Krko v uvodnem delu sezone že kar simptomatične, saj so jo dolgo spremljale tudi lansko jesen, ko je led v ligi ABA prebila šele v 16. kolu pri Zadru, v pokalu eurochallenge pa ji je to uspelo le enkrat, in to v 4. kolu. Jaszberenyi, geografsko najbližji od njenih evropskih tekmecev v prvem delu, h kateremu so se lahko podali kar z avtobusom, je bržkone tudi največji avtsajder v skupini F z nizom igralcev z območja nekdanje Jugoslavije. Med drugim zanj igra tudi nekdanji član Slovana in Loke kave Brane Savić, v uvodnem kolu pa je madžarsko moštvo prepričljivo izgubilo pri Tofašu. V državnem prvenstvu je trenutno 6. s 4 zmagami in 3 porazi.

»Proti MZT med vikendom nismo najbolje igrali. V določenih trenutkih je bila naša igra sicer v redu, na koncu pa smo nanizali nekaj napak, izgubili nekaj žog in domači so to izkoristili. To nam je bilo v poduk pred tekmo na Madžarskem, kjer bomo morali biti bolj potrpežljivi, poskusiti moramo igrati bolje in bolj kakovostno ter s čvrsto obrambo onemogočiti najboljšim domačim igralcem, da pridejo do svojih priložnosti. Verjamem, da bomo končno tudi v gosteh prikazali boljšo igro. V tem primeru nam uspeh ne bi smel uiti,« je prepričan trener Aleksandar Džikić, ki mora igro še naprej prilagajati dejstvu, da prvi dirigent Malcom Armstead zaradi poškodbe še ni dobil odobritve za igro. Zmaga bi sicer za Krko pomenila velik korak k napredovanju v drugi krog, potem ko je prejšnji teden že slavila proti Rusom.