Zasuk v prodaji L. A. Clippers: Sterling si je premislil in bo tožil ligo

Donald Sterling, lastnik moštva Los Angeles Clippers, je preklical prodajo in lige NBA zahteva milijardo ameriških dolarjev.

Objavljeno
10. junij 2014 11.55
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Los Angeles - Potem ko je že vse kazalo, da se je končala zgodba o prodaji moštva Los Angeles Clippers, je lastnik Donald Sterling poskrbel za nov zasuk, saj je preklical prodajo in zoper ligo NBA vložil tožbo v višini milijardo ameriških dolarjev (734.861 evrov).

Vodilni možje lige NBA so Sterlingu po aprilskem rasističnem incidentu naložili hudo kazen, saj 81-letni milijarder do konca življenja ne sme več delovati v ligi, prodati mora svojo ekipo in plačati 1,8 milijona evrov.

Donald Sterling je po prejeti kazni napovedal tožbo zoper ligo NBA, nato si je premislil in privolil v prodajo ekipe, ki naj bi jo za 1,4 milijarde dolarjev kupil nekdanji predsednik uprave Microsofta Steve Ballmer, zdaj pa je Sterling ponovno spremenil svoje stališče in preklical prodajo, hkrati pa bo vložil tožbo proti ligi.

»Odločil sem se, da se bom boril za svoje pravice. Zavedam se, da v tem trenutku nisem med najbolj priljubljenimi, vendar pa sem vseeno prepričan, da ne bi bilo treba poteptati moje pravice do zasebnosti in do poštenega sojenja. Odločil sem, da se bom boril, da ohranim klub v svoji lasti. Čeprav to ni opravičilo za izjave, si kot vsak drugi Američan nisem predstavljal, da se bo javno objavil moj zasebni pogovor. Prepričan sem, da je Adam Silver ravnal v naglici, ko je nezakonito odredil prisilno prodajo moštva LA Clippers, meni pa za vse življenje prepovedal delovanje v NBA in mi naložil globo. To, kar je Adam Silver naredil, je bilo narobe, saj ni pred tem izpeljal kakršnekoli preiskave« je za NBC dejal Sterling, ki ima klub v lasti od leta 1981.