Zdovc računa tudi na Udriha

Izkušeni član Grizlijev iz Memphisa je namreč prejel načrt reprezentančnih priprav, ki pa za nobeno od strani ni zavezujoč.

Objavljeno
31. marec 2015 14.43
NBA/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Obisk direktorja košarkarskih reprezentanc Mateja Avanza (v družbi selektorja ekipe B Rada Trifunovića) v Turčiji pri selektorju moške članske izbrane vrste Juretu Zdovcu, sicer trenerju tamkajšnjega Gaziantepa, je nekoliko izkristaliziral nekaj neznank glede potencialne sestave ekipe za letošnje evropsko prvenstvo, ki ga bodo naši fantje - vsaj v prvem delu - opravili na sosednjem Hrvaškem.

Tako so se potrdili namigi, da se je eden najizkušenejših slovenskih košarkarjev zadnjega desetletja Beno Udrih, ki onkraj »luže« v ligi NBA nosi majico Grizlijev iz Memphisa, ponovno znašel v načrtih vodstva reprezentance, saj je namreč dobil načrt priprav za letošnji eurobasket, ki pa ni obvezujoč niti zanj niti za selektorja. Udriha, ki bi bil lahko s svojimi izkušnjami dodana vrednost moštva, na zadnjih nekaj reprezentančnih akcijah ni bilo zraven, Zdovc pa je nedavno že napovedal, da želi pogovore s prekaljenim Šempetrčanom, s katerim je že v stiku, opraviti sam.

Drugače pa je s še enim igralcem z izkušnjami iz NBA Sašo Vujačićem, na katerega strokovni štab očitno ne računa, saj ni prejel načrta priprav.